Glas Javnosti

NALAZIĆE SE U KOVAČICI: Vetroelektrana "Pupin" spremna za izgradnju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vetroelektrana Pupin u Kovačici ima sve neophodne dozvole i spremna je za izgradnju, saopštilo je Udruženje Obnovljivi izvori energije Srbije. Podsetimo, u okviru već postojećeg kompleksa planirana je izgradnja 16 vetrogeneratora ukupne snage 95,5 MW.

Članovi Odbora direktora EBRD, u okviru svoje zvanične posete Srbiji, obišli su vetropark Kovačica, koji je podigao jedan od osnivača Udruženja Obnovljivi izvori energije Srbije.
Izgradnja VE Kovačica značajnim delom je finansirana kreditom EBRD, dok je Udruženje OIE Srbija nastalo uz podršku EBRD, koja je opredelila sredstva za njegovo osnivanje i razvoj, prenosi portal Ekapija.


Predstavnici kompanije New Energy Solutions Miloš Colić i Nikola Luković upoznali su članove Odbora direktora EBRD sa razvojem i radom vetroelektrane Kovačica u koju je uloženo 189 mil EUR, a menadžerka Udruženja OIE Srbija Danijela Isailović predstavila im je rezultate rada Udruženja i trenutno viđenje stanja u sektoru OIE.

Osim Vetroparka Kovačica, članovi Odbora direktora EBRD obišli su i Galeriju naivne umetnosti u Kovačici, saopštilo je udrenje OIE Srbija.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR