Glas Javnosti

NAJVEĆA ZVEZDA RUSKE NARODNE MUZIKE NASTUPILA U BEOGRADU: Poslušajte kako je zvučalo kad je zapevala TAMO DALEKO (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ona je večeras održata nastup na Trgu republike koji je počeo u 20 časova i oduševio prisutne.

Ruska pevačka zvezda Pelageja, koja je trebalo da nastupa povodom Dana pobede 9. maja, prvo u Beogradu a potom u Novom Sadu, a kojoj su koncerti otkazani zbog dva masovna zločina, napokon je stigla u Srbiju.

Ona je večeras održata nastup na Trgu republike koji je počeo u 20 časova i oduševio prisutne.

Pelageja je poreklom iz Novosibirska, svoje prve muzičke korake napravila je u četvrtoj godini, a od desete godine nosi titulu najboljeg izvođača Rusije i ruske Edit Pjaf.

Postala je prvi vokal u istoriji muzičke škole koju je upisala kao osmogodišnjakinja i to bez prijemnog ispita i bila je prvi vokal u istoriji te institucije. 

Pelageja je stekla široku popularnost i simpatije publike ne samo u Rusiji, nego i širom sveta zahvaljujući pre svega svom prepoznatljivom glasu i autentičnom stilu izvođenja ruske narodne muzike, kojima dodatnu dimenziju daju zanimljivi aranžmani s elementima etno-roka.

"Prvi put nastupamo na solističkom koncertu koji se, pritom, izvodi na trgu. Veoma se brinemo da sve prođe kako treba. Učinili smo sve što zavisi od nas, veoma se odgovorno prema tome odnosimo. Veoma smo se radovali, još i pred prethodni dolazak, koji je odložen zbog tragičnih događaja i veoma saosećamo sa srpskim narodom. Razumemo da je to izuzetno strašan događaj... Svi moji prijatelji, kada čuju da putujemo u Srbiju, izgovaraju frazu: Svi Srbi su naša braća. Naša srca šalju podršku srpskom narodu i to nam je veoma važno. Dugo smo čekali ovaj nastup, a sutra ćemo pevati svi zajedno i razmeniti energiju", rekla je ruska umetnica za "Sputnjik".

Ona je naglasila da sva pitanja u vezi s onim što se događa u svetu nalaze odgovore kada se čovek okrene svojoj istoriji, svojim korenima.

"Sve postaje mnogo razumljivije – čak i bez reči", kazala je Pelageja.




Glas javnosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR