Glas Javnosti

Najstariji advokat u Srbiji ima 95 godina, 75 godina radnog staža ali i dalje radi svaki dan: Mogu da pozajmim nekome 10 godina da ode u penziju!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Iako ima godina, ne plaši ga konkurencija

Miloš Gašić je najstariji advokat u Srbiji, živi i radi u Kuršumliji, a kroz njegove ruke prošlo je više od 10.000 predmeta. U Advokatskoj komori kažu da je najstariji advokat u Srbiji.

Gašić danas ima 95 godina i 75 godina radnog staža, a otkrio je kako je tekao njegov advokatski put i kroz smeh je rekao da može da pozajmi nekome 10 godina da ode u penziju.

Naime, kao i svi advokati, slučajeve je dobijao i gubio, ali može se pohvaliti time da je većinu odbranio. 
Kako je Gašić otkrio kroz njegove ruke prošlo je više od 10.000 predmeta. Penzionisan je kao predsednik suda, a advokatsku kancelariju otvorio je nakon što je otišao u penziju, tako da mu ne promiču novi zakoni i izmene zakona.

- Moj sin dosta radi. Za mene je došlo vreme kada uživam u poslu. Imam dovoljno iskustva da ne može da mi promakne nijedna izmena u zakonu
Advokat sa svojih 95 godina trenutno ima 10 slučajeva na kojima radi. U sud ide i dalje kao da u njemu nije proveo 75 godina. Advokaturom nastavlja da se bavi jer ga održava u životu. Pozitivno utiče na vitalnost njegovog mozga. Pored toga, njegov unuk je diplomirani pravnik i kod njega odrađaju staž. Ako bi on prestao sa radom, štaž njegovog unuka ne bi važio. 

Najveća želja mi je da me unuk nasledi, kad on bude odradio staž ja ću se povući.  
Advokat Gašić sada se bavi zastarelim slučajevima, svim ostalim bavi se njegov sin Dragan Gašić, koji je takođe pravnik po struci. Možemo reći da je ovo poziv koji nasleđuju generacije u njihovoj porodici. 

Nikada u svojoj karijeri nije napravio propust pred sudom i da je strana oštećena. Svoj posao odrađuje časno, kaže ponosno. 

(Glas javnosti/Espreso)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR