Glas Javnosti

NAJEZDA KINEZA: U aprilu otvaraju fabriku u Šapcu, a evo šta će se proizvoditi

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kineska kompanija Mint u Šapcu trebalo bi da bude završena u aprilu i tada će biti započeta probna proizvodnja delova za najveće proizvođače automobila širom sveta.

Gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić rekao je da će u ovom pogonu biti angažovano 170 ljudi istakavši da je ovo najveća investicija nakon dve decenije.

- Samo pre šest meseci ovde je bilo poljoprivredno zemljište. Vidite kako velelepno izgleda ova fabrika i ona će biti završena u aprilu kada će i početi probna proizvodnja. To je najveća investicija u gradu Šapcu u poslednjih 20 godina, a čija vrednost je 50 miliona evra. Zaposliće oko 170 radnika - rekao je Pajić, a preneo b92.net

On je takođe naglasio da je u pitanju, te da su ponosni smo što je jedna od velikih kineskih kompanija došla u Šabac i što su zadovoljni odnosom gradske vlasti i uslovima koje je pružio grad,

Dolazak Minta u Šabac biće podsticaj i za druge strane investitore, a posao u proizvodnji komponenti za električne automobile u budućnosti će doprineti zaštiti životne sredine, zaključio je Pajić.

Kinezi su već kupili i drugu parcelu površine 10 hektara gde će zidati novu fabriku.

 BONUS VIDEO Jednostavne cake da se ne ugojite tokom praznika…

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR