Glas Javnosti

Najbolji u pisanju, časopis odneo prvu nagradu: Srbija ponosna na mališane iz Aleksinca i Gornjeg Matejevca

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kažu da uvek imaju o čemu da pišu, kao i da se u svakom broju menjaju imena, datum i povodi, ali da teme ostaju iste

Časopisi Osnovac Osnovne škole "Ljupče Nikolić" iz Aleksinca i Škola u trendu Osnovne škole "Karađorđe" iz niškog sela Gornji Matejevac ravnopravno dele prvu nagradu na repubičkom konkursu koji je organizovalo Društvo za srpski jezik i književnost Srbije.

Redakcija Osnovca kaže da ih je nagrada neizmerno obradovala, posebno jer je nagrađen jubilarni 50. broj.

- Nije da nismo navikli, prethodnih godina osvojili smo 6 republičkih nagrada, što drugih, što trećih, a ova sedma po redu došla je kao kruna višegodišnjeg rada novinarske sekcije i urednika – nastavnika srpskog jezika i informatike. Da bi časopis bio kvalitetan i sadržajan, mora sama škola, učenici i nastavnici u njoj, da ponude novinarskoj sekciji obilje različitih aktivnosti, ineresantnih sadržaja, te stoga ova nagrada, više nego bilo koja druga, pripada celoj školi - napisali su članovi redakcije časopisa OŠ "Ljupče Nikolić" .

Kažu da uvek imaju o čemu da pišu, kao i da se u svakom broju menjaju imena, datum i povodi, ali da teme ostaju iste – drugarstvo, plemenitost, solidarnost i ljubav, rad, napredak i uspesi, talenti i veštine.


I časopis Škola u trendu koji objavljuje OŠ "Karađorđe" iz Gornjeg Matejevca nagrađivan je na ovom konkursu, ali ovo je prvi put da mu je pripalo priznanje da je najbolji. Nastavnica Jelena Ćetković zadužena za uređivanje časopisa kaže da je redakcija mala i da je čini oko desetak učenika, ali da je ova nagrada pokazala da i male škole mogu da učine velike stvari.

- I ova, kao i prethodne nagrade, potvrda su da smo nešto dobro i lepo radili i uradili i da, iako smo mala škola, radom stojimo uz one mnogo veće - ističe nastavnica Ćetković.

U časopisu učenici pišu o dešavanju u školi, vrednostima, rade intervjue sa nastavnicima i uspešnim bivšim učenicima, a tu su i rubrike o toleranciji, stvaralaštvu i lapsusima sa časova. Nastavnica Ćetković kaže da je posebno obeležje časopisa stranica "Etno ćoše" na kojoj se predstavlja folklorno i jezičko nasleđe Matejevca.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR