Glas Javnosti

Najbolji studenti u Srbiji dobili 1,600 stipendija "Dositeja"

Društvo
Autor: Glas javnosti

Osim finansijske podrške izuzetnim studentima Fond za mlade talente i ove godine sprovodi novouvedeni mentorski program "Talenti u javnom sektoru"

Fond za mlade talente Republike Srbije objavio je Konačnu listu dobitnika stipendija u okviru Konkursa za stipendiranje najboljih studenata završne godine osnovnih akademskih studija i studenata završne godine master akademskih studija za školsku 2023/24. godinu. Ove godine će stipendiju "Dositeja" dobiti ukupno 1.132 studenta osnovnih i integrisanih akademskih studija i 511 studenata master akademskih studija.

Osim finansijske podrške izuzetnim studentima Fond za mlade talente i ove godine sprovodi novouvedeni mentorski program "Talenti u javnom sektoru". Naime, dobitnici stipendije imaju ugovornu obavezu da po završetku studija obave plaćenu stručnu praksu u organima javne uprave ili institucijama čiji je osnivač Republika Srbija u trajanju od minimum 3 meseca, a maksimum 9 meseci. Na taj način stipendisti dobijaju prvo radno iskustvo do kojeg se obično najteže dolazi.


Odricanje stipendija za dobitnike više od jedne stipendije

Budući da su Ministarstvo prosvete i Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija sinhronizovali aktivnosti na realizaciji konkursa za dodelu stipendija studentima, čime je prevaziđen izazov dupliranja stipendija, podsećamo sve kandidate da, u skladu sa zakonom, mogu biti korisnici samo jedne stipendije koja se isplaćuje iz budžeta Republike Srbije.


Glas javnosti/T02S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR