Glas Javnosti

NAGRADE ĐACIMA PO IMENIMA UBIJENIH IZ "RIBNIKARA": Evo kada kreće obnova škole u kojoj se dogodio masakr

Društvo
Autor: Glas javnosti

Od 1. jula počeće fazno renoviranje OŠ "Vladislav Ribnikar", u kojoj je dečak ubica Kosta K (13) počinio masakr 3. maja ubivši devetoro učenika i čuvara, a Pedagoški kolegijum škole je saopštio da će spomen na nastradalu decu negovati u kontinuitetu.

Nagrade iz različitih oblasti nosiće imena naših nevinih žrtava, baš kako su oni i bili najbolji u različitim oblastima. Osim njihovih roditelja, mi najbolje znamo svoje stradale drugove i učenike, volimo ih i patimo za njima - naveli su u nedavnom saopštenju.

Podsetimo, Vlada Srbije je izdvojila novac za rekonstrukciju škole, u kojoj će jedan deo biti memorijalni kompleks.


Ministar za javna ulaganja Marko Blagojević rekao je nedavno da će radovi u "Ribnikaru" biti rezultat dogovora s roditeljima dece te škole i da nijedan korak neće biti preduzet a da prethodno nije postignut dogovor o tome šta će se raditi i kako.

Predsednik Saveta roditelja Igor Đorđević izjavio je da će se renoviranje OŠ "Vladislav Ribnikar" izvoditi u više faza, a plan je da jedan deo zgrade bude renoviran do 1. septembra, kako bi đaci mogli novu školsku godinu da počnu u svojoj školi.

Glas javnosti/V92S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR