Glas Javnosti

NA ZEJTILINKU OBELEŽENO 103 GODINE OD PROBOJA SOLUNSKOG FRONTA! Srpski junaci, vaša hrabrost i vaš podvig će Srbija večno da pamti

Društvo
Autor: Glas javnosti

U kompleksu srpskog vojnog groblja Zejtinlik u Solunu danas je održana komemoracija srpskim vojnicima poginulim u Prvom svetskom ratu, povodom 103. godišnjice proboja Solunskog fronta.

Posle državne komemorativne svečanosti polaganja venaca i odavanja pošte vojnicima, ministarka Darija Kisić Tepavčević uručila je zlatnik sa likom Svetog Djordja i natpisom "Zahvalna Srbija" višedecenijskim čuvaru  groblja Đorđu Mihailoviću.

"Vaša zemlja Vam je beskrajno zahvalna na svemu što činite. Hvala Vam što mlade generacije učite i podsećate na veliku žrtvu koju je srpska vojska podnela upravo da bismo mi danas živeli u miru i slobodi", rekla je ministarka.

U Spomen knjigu ministarka je upisala: „Srpski junaci, vaša hrabrost i vaš podvig će Srbija večno da pamti".

Poštu srpskim vojnicima odale su i delegacije Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, delegacija Generalnog konzulata Srbije u Solunu, kao i predstavnici udruženja opredeljenih za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR