Glas Javnosti

Na šta treba da budete spremni ako želite posao u inostranstvu i platu od 1.000 €

Društvo
Autor: Glas javnosti

Poslodavci iz EU i SAD sve više traže radnu snagu s naših prostora i na društvenim mrežama, a koliko su ti aranžmani pouzdani govore naši sugrađani koji su se oprobali preko grane

Na društvenim mrežama ovih dana iskaču pozivi za rad u inostranstvu - posao u fabrici keksa u Mađarskoj - plata 600 evra plus smeštaj, papiri, posao u fabrici lekova u Austriji - plata 2.000 evra plus smeštaj, zavrtanje retrovizora u Slovačkoj - plata od 650 evra... Najčešće se traže radnici koji bi radili u fabrikama širom Evrope, ali i negovateljice.

Ugostitelji u Crnoj Gori oformili su nedavno Viber grupu putem koje pozivaju sve zainteresovane državljane Srbije da se prijave za sezonske poslove na Crnogorskom primorju i za kratko vreme okupili više od 6.000 članova prenosI alo.rs.
Preko te Viber grupe posao je našlo već više od 2.000 ljudi iz regiona, saopštili su NVO „Ugostitelji Crne Gore“.

I iako je mnogima privlačna redovna, dobra plata, oni koji su otišli u inostranstvo kažu da to nije baš tako jednostavno. Treba otići u tuđinu, prilagoditi se novoj sredini, naučiti jezik, ostaviti prijatelje, porodicu, život. S jedne strane ima prednosti, ali s druge je to i dalje gastarbajterski hleb sa sedam kora.

Oglasi

Posao u Mađarskoj, u fabrici keksa, za žene svih godina, plata 600 evra, bonus na tri meseca 250 evra, smeštaj, brz polazak.

Zaposlenje u Austriji: Potrebni radnici za rad u proizvodnji, u fabrici lekova. Mesto rada: Kundl, Austrija. Potrebno znanje engleskog ili nemačkog, radna biografija. Plata 2.000 evra neto, radna dozvola, besplatan smeštaj, 500 evra za prevoz.

Lanac prodavnica suvenira i garderobe u gradovima hrvatskog poluostrva Istre (Pula, Medulin, Poreč, Umag, Rovinj, Novigrad) potražuje još nekoliko žena sa bilo kojim pasošem za rad u prodaji. Iskustvo nije potrebno. Neto plata 1.000 evra za radno vreme od po 8 sati svakog dana, plus 3,5 evra po prekovremenom satu. Smeštaj besplatan u stanovima ili privatnim kućama, u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama. Radna dozvola o trošku poslodavca. Akontacije moguće do prve plate. Posla ima do polovine oktobra, a neke prodavnice rade cele godine, pa postoji mogućnost rada za stalno.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR