Glas Javnosti

Na Sajmu čokolade u Parizu skulptura od četiri metra i revija čokoladnih haljina

Društvo
Autor: Glas javnosti

Čokoladna skulptura od četiri metra ove godine krasi Sajam čokolade u Parizu, gde poslastičari i stručnjaci izlažu svoja čokoladna remek-dela, preneo je francuski radio France Info.

Najveću pažnju je ove godine privukla skulptura "Čokoladna Kristalina" visoka i široka četiri metra, delo poslastičara umetnika Fransoa Dobinea.
"Pravio sam skulpturu četiri nedelje. Bilo je upotrebe 3D tehnike modeliranja, sklapanja i kolaža čokolade, kao i ručnog rada od najmanje 48 sati", ispričao je Dobine francuskim medijima i dodao da je bilo potrebno oko 150 kilograma čokolade.

Na sajmu, koji traje od 27. oktobra do 1. novembra, održana je modna revija čokoladnih haljina, sa posebnim čokoladnim modelom inspirisanim Pakom Rabanom.

 
Razni stručnjaci i poslastičari na licu mestu prave čokoladne slatkiše na starinski način.
 
Ove godine je u modi crna čokolada pravljena na tradicionalni način bez dodavanja kakao putera, kako bi ukus bio intenzivniji i manje sladak, sa 60 odsto kakaa.
 
Na sajmu su organizovane degustacije i takmičenja, a među proizvođačima, pored Francuske, izlažu poslastičari i proizvođači kakaa iz Brazila, Ugande, Tajlanda, Venecuele, Perua i Obale Slonovače.
 
Posetioci mogu da vide razne manje skulputre u obliku pariskih spomenika, automobila, knjiga, životinja i suvernira, kao kolače od čokolade.
 
Ulaznica za sajam košta 15 evra tokom dana, a uveče 35 evra kada su organizovane čokoladne smotre prenosi .021.rs

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR