Glas Javnosti

Na početku karijere a već je postao HEROJ: Stefan je SPASAO BEBU iz požara 'To je samo bio moj POSAO'

Društvo
Autor: Glas javnosti

Stefan Čiča je na početku svoje karijere vatrogasca, a već sada je uspeo da ispadne veliki heroj.

Neustrašivi mladić ove subote učestvovao je u evakuaciji bebe iz novobeogradskog solitera čiji je 11 sprat zahvatio ozbiljan plamen.

- Primili smo dojavu u 17:22 da gori elektroinstalacija na 11. spratu, a kad gori nešto na 11. spratu, možete da očekujete da će biti zahtevna intervencija i da će trebati mnogo ljudi - započinje on priču za ,,Kurir''.

Ubrzo se ispostavilo da je bio u pravu.

- Jeziva je situacija, gledamo dim koji kulja sa mansarde i stanare koji zbog dima nisu mogli da se spuste dole kako stoje na prozoru i hvataju vazduh. Velika koncentracija dima je bila u pitanju, crn dim, kancerogen, svako lice je moralo da napusti zgradu, da slučajno ne dođe do katastrofalnih posledica - objašnjava on i dodaje da je najvažnije bilo evakuisati ljude koji su bili iznad 11. sprata.

Kada se tamo uputio sa kolegom Danilom, imao je šta da vidi - majku koja drži dete.

- Stavio sam joj kapuljaču sa kiseonikom koja je prikačena za mene i uputio se ka izlazu u najkraćem mogućem roku - prepričava on dramatičan događaj kada mu se jedino po glavi vrzmalo da dete odvede na bezbedno.

Tamo je i ostao dok nije došla i bebina majka.

- Majka je preuzela dete, osećaj je bio predivan. A ja sam se vratio na svoj posao jer je bilo potrebno još ljudi. Ni bukvalno nismo stali dok poslednje lice nije napustilo zgradu - navodi Stefan sa kojim je nekoliko dana od požara u kontakt stupila i žena čije je dete spasio.

- Poslala mi je poruku na Instagramu pre dva dana u kojoj piše: "Mnogo vam hvala, spasili ste mi Vuka. Ja sam joj odgovorio "Gospođo, to je samo bio moj posao i ništa više - otkriva hrabri vatrogasac.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR