Glas Javnosti

Na obali Tise zatečeno oko 200 migranata

Društvo
Autor: Glas javnosti /nova.rs

Policija je jutros u Srpskom Krsturu, u opštini Novi Kneževac, pronašla na obali Tise oko 200 migranata i zaplenila određenu količinu oružja i novca, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Akcija je bila usmerena na sprečavanje krijumčarenja migranata ka Mađarskoj i krijumčarenja oružja i narkotika, kao i krivičnih dela sa elementima nasilja koje vrše migranti, navedeno je u saopštenju. 

Navedeno je i da su zaplenjena tri pištolja, automatska puška, noževi, mačete i određena količina novca i da je prisustvovao ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin.

On je kazao da su migranti pronađeni u improvizovanom kampu, u šumi na obali reke Tise.

„Jedan broj iregularnih migranata je uz pratnju policije prevezen u prihvatni centar, a jedan broj je sproveden kod tužilaštva na dalje postupanje“, rekao je Vulin.

Ponovio je da je Srbija „ozbiljna, organizovana i humana zemlja“, te naglasio da zakon mora da se poštuje i da važi za sve.

„Srbija nije i nikad neće biti prostor gde će se okupljati i boraviti kriminalci i ološ koji trguje ljudima i zarađuje na njihovoj muci i patnji“.

Poručio je građanima u Subotici, Kikindi, Kanjiži, Somboru, Srpskom Krsturu, Novom Kneževcu da mogu da imaju apsolutno poverenje u državu i da su njihova mesta pod posebnom pažnjom policije.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Pera u 07.10.2022 08:08:44 h
     0 
AV i SNS su u migrantima videli rasplodnu masu za naše devojke i žene, oni su za njih bili rešenje za depopulaciju što su komentarisali javno i u medijima. Organizovali su i zarađivali nenormalno na autobuskom transferu migranata iz Preševa do Šida i Subotice a sada se fol bore da im zabrane ulaz. Cirkus od ovog ludog naroda koji sve ovo guta i trpi.