Glas Javnosti

NA LEPO VREME ĆEMO JOŠ ČEKATI: Meterolog otkriva kada nam stižu prolećne temperature

Društvo
Autor: Glas javnosti

Nastavlja se veoma promenljivo aprilsko vreme, uz česte padavine, ali ako se ostvare današnje prognoze, uskoro nam se bliži i stabilizacija vremena.

Do tada kiša i pljuskovi s grmljavinom biće gotovo svakodnevna pojava.

Srbija je od danas pod uticajem novog ciklona sa Jadranskog mora, pa ovogodišnji Vaskrs prolazi u znaku promenljivog prolećnog vremena, uz smenu sunčanih i oblačnih intervala, a širom Srbije bilo je i lokalnih pljuskova sa grmljavinom.

I u sedmici pred nama Srbija će biti pod uticajem napomenutog ciklona, čiji će se centar u prizemlju u nastavku sedmice premeštati preko našeg područja dalje na istok, odnosno ka oblasti Crnog mora.

Istovremeno, u višim slojevima troposfere nad nama kružiće visinski ciklon.


Kako pojašnjava meteorlog Darko Đurić, usled ovakve sinoptičke situacije, u Srbiji će tokom većeg dela sledeće sedmice biti umereno do pretežno oblačno, povremeno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Pljuskovi sa grmljavinom očekuju se uglavnom posle podne i uveče, a tada će biti uslova i za grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom, obilnim pljuskovima i uz intenzivno električno pražnjenje.

Maksimalna temperatura biće uglavnom od 14 do 20 stepeni, što su manje-više i prosečne maksimalne temperature za ovo doba godine. Postepena stabilizacija vremena očekuje se tek krajem sledeće sedmice, odnosno tokom sledećeg vikenda.

Prema trenutnim prognozama oko 25. aprila vreme bi bilo pravo prolećno, uz maksimalne temperature i do 25°C, ali takva situacija ne bi se dugo zadržala, jer prema kraju aprila ponovo bi došlo do pogoršanja vremena sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, uz pad temperatura vazduha.

Glas javnosti/Telegraf

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR