Glas Javnosti

NA  KOSOVU I METOHIJI UHAPŠEN SRBIN: Počela  nova kampanja zastrašivanja srpskog naroda

Društvo
Autor: Glas javnosti

Srbin Svetomir Bačević uhapšen je danas u opštini Peć, pod izgovorom da je odgovoran za navodni ratni zločin, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Kancelarija je ocenila da je to još jedna kampanja zastrašivanja srpskog naroda na KiM.

Kancelarija za KiM je po saznanju o događaju obezbedila branioca Svetomiru Bačeviću i pratiće njegov slučaj i postupanje prema njemu.

Reč je o  raseljenom licu koje živi u Gornjem Milanovcu, a rodom je iz sela Belo Polje u opštini Peć.

Bačević je danas došao na KiM kako bi izvadio lična dokumenta, ali je priveden u policijsku stanicu u Peći i nakon obavljenog informativnog razgovora prebačen je u Prištinu, dodaje se u saopštenju.

- Najoštrije osuđujemo još jednu kampanju zastrašivanja srpskog naroda na KiM, u kojoj se postojanje nekakvih tajnih spiskova osumnjičenih za navodne ratne zločine koristi kao mehanizam za pritisak na srpski živalj - poručuju iz Kancelarije.

Po sredi je, kažu, novi udar na Srbe u južnoj pokrajini, dodajući da su se poslednjih godina na meti prištinskih institucija posebno našli povratnici i povratničke porodice.

To nedvosmisleno svedoči da u Prištini ne postoji spremnost, niti volja za omogućavanje mirnog i bezbednog povratka raseljenih Srba sa KiM i da Srbi očigledno nisu dobrodošli, ističu u Kancelariji.

- Ovo nije prvi put da se povratnici na KiM suočavaju sa ovakvom vrstom ugrožavanja bezbednosti i integriteta, a da se u prošlosti pokazalo da su gotovo svi Srbi uhapšeni u ovakvim akcijama bili nevini. Jedini cilj ovakvog postupanja prištinskih institucija jeste da se Srbi na KiM drže u stalnom stanju straha i neizvesnosti - navodi se u saopštenju.

Predsednik Privremenog organa opštine Peć Miloš Dimitrijević je istakao da je uhapšeni Svetomir Bačević i ranije dolazio u svoj rodni kraj i da nikada nije imao problema, jer je pre rata radio kao poštar u Peći i nije učestvovao u bilo kakvim ratnim sukobima.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR