Glas Javnosti

Na koje aktivnosti u životu trošimo najviše vremena?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Naučnici iz Sjedinjenih Američkih Država sproveli su istraživanje a rezultat su statistički podaci o vremenu koje provodimo obavljajući svakodnevne aktivnosti.

Saznajte u čemu nam prolazi život:

Prosečan čovek (koji živi 72 godine) provede skoro trećinu svog života spavajući, dok mu 14 godina života prođe na radnom mestu, što predstavlja skoro celu četvrtinu života.

U obavljanju lične higijene i u čišćenju, prosečna osoba provede i do sedam godina, a za ishranu potroši oko šest godina.

Pet godina je vreme koje čovek provede čekajući, dok uči i studira cele četiri godine.

U telefonskim razgovorima prosečnom čoveku prođu dve godine, a ispred malog ekrana i održavajući sastanke potroši i do tri godine.

Ako ne želite da vam cela godina u životu prođe u traženju izgubljenih stvari, što je neki prosek, potrudite se da pamtite bolje, pa ćete onda možda moći više od vremena da provedete u aktivnostima koje volite.

Prema podacima do kojih su došli naučnici, ljudi do svoje 60. godine u kuhinji provedu i do pet godina, a između 3 i 4 godine provedu u saobraćaju.

Osoba sa prosečnim životnim vekom od 72 godine u kupatilu, dok pegla veš i u šopingu potroši po pola godine, odnosno prosečno godinu i po dana zajedno za ove aktivnosti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR