Glas Javnosti

NA HILJADE DOMAĆINSTAVA U MRKLOM MRAKU: Zapadna Srbija zavejana, na putevima KOLAPS, vanredna situacija u Ivanjici (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Sneg koji je jutros pao širom naše zemlje napravio je pravi haos na putevima. Ljudi su zavejani, automobili stoje u kolanama, a haosa nisu lišeni ni autoputevi koji bi po pravilu trebalo da budu najprohodniji u zemlji.

Iz JP "Putevi Srbije" apelovali su na vozače da prilagode vožnju uslovima na putu.

- Savetujemo maksimalan oprez pri vožnji i molimo učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima preko reka - navodi se u saopštenju JP Putevi Srbije.
Najviše pogođena područja su Ljubovija, Loznica, Užice, Čačak i Arilje, tako da ćemo ujutru imati sigurno bolje stanje.

Potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović rekla je večeras da će biti upotrebljeni svi resursi i kapaciteti da se održi  stabilnost sistema i da problemi koji postoje u pojedinim delovima Srbije zbog nevremena budu rešeni što je pre moguće i da građani koji su ostali bez toplotne i električne energije budu što pre ponovo priključeni na mrežu.

Vanredna situacija proglašena u Ivanjici 
I dalje je teška situacija u ivanjičkoj opštini, gde je proglašena vanredna situacija. U planinskom delu na Javoru, Goliji i Mučnju nema struje od prošle noći, kada su počele padavine.

Struje jedino ima u varošici Ivanjica. Ekipe su na terenu, ali su vremenski uslovi teški - mokar i težak sneg.

Mnogo provodnika je otkinuto i stubovi su slomljeni. U planinskom delu sneg je viši od pola metra, a tokom dana napadalo je više od 30 centimetara novog snega.

Putevi se čiste po prioritetima.

Zbog snega koji od juče neprekidno pada, došlo je do velikih problema u isporuci električne energije pa je u Zlatiborskom okrugu, bez struje oko 3.000 domaćinstava.

Kako se saznaje iz Elektrodistribucije Užice, zbog velike količine padavina došlo je do pada dalekovoda i bandera ali i pada drveća na strujne kablove i kidanja žica.

 Bez struje je deo domaćinstava na teritoriji Užica, Arilja, Bajine Bašte, Čajetine, Nove Varoši, Priboja, Prijepolja.

Centralni deo Srbije takođe je ostao bez struje. Građani Aranađelovca su ostali bez napajanja električne energije, a kako javlja naš reporter, zavejane su i gradske ulice.

Aranđelovac 2 

Voz iz Požege, koji je jutros krenuo za Beograd, zaglavljen je zbog snega i vejavice na pruzi više od dva sata. Putnički voz iz Požege je zaglavljen kod stanice Leskovice, 30 kilometara od Valjeva.

Kako prenosi RTS, na kontaktnu mrežu palo je drveće usled težine snega. U vozu se nalazi oko 50 putnika. 

Na auto-putu Miloš Veliki zbog neočišćenog kolovoza stvorile su se velike kolone vozila. Na auto-put E-763, Preljina-Ljig, u zoni petlje Takovo, u smeru ka Beogradu, zbog saobraćajne nezgode preticajna saobraćajna traka je zatvorena za saobraćaj.

Saobraćaj se odvija voznom saobraćajnom trakom, saopštilo jer JP "Putevi Srbije".

Dežurne ekipe EPS-a su na terenu a otklanjanje kvarova otežava već velika visina snežnog pokrivača i sneg koji intenzivno pada.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR