Glas Javnosti

MUZEJSKA POSTAVKA U PUNOM SJAJU: Rodna kuća Ive Andrića ponovo otvara vrata za turiste! (FOTO+VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Rodna kuća Ive Andrića u Travniku prošla je kroz glavnu fazu restauracije, a u toku su finalni radovi uređenja pratećeg objekta nakon čega će, kako je predviđeno, početkom aprila ponovo otvoriti vrata za turiste.

S obzirom na to da je zub vremena na rodnoj kući Ive Andrića u Travniku naneo određene štete, privrednik i direktor Fabrike mašina GS-TMT Novi Travnik Snježana Kopruner, odlučila je da donira sredstva, kako bi kuća nobelovca mogla da bude obnovljena i otvorena za turiste, ali i za stalnu muzejsku postavku.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 

A post shared by RIZNICA MUDROSTI ®️ (@_riznica_mudrosti_)

U razgovoru za Kliks.ba direktor Zavičajnog muzeja Travnik Fatima Maslić rekla je da su radovi na rekonstrukciji objekta još u toku i da je u pitanju veliki projekat.

Ona je rekla da je zamišljeno da ova ustanova bude oaza u koju će svraćati ljubitelji dobre knjige, gde će posetioci u kafeteriji moći na miru da pročitaju nekoliko stranica knjige koju su kupili ili samo uzeli da pregledaju u knjižari i autentičnoj travničkoj suvenirnici "Dram radosti", nazvanoj po Andrićevoj rečenici iz pripovetke "Čaša" koja glasi: "U Bosni se dram radosti dušom plaća!".

(Glas javnosti/Dnevnik.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR