Glas Javnosti

MUŠKARCI IDU NA ESTETSKE KOREKCIJE SVE ČEŠĆE : Nije više tajna šta sve rade na sebi

Društvo
Autor: Glas javnosti

Broj muških pacijenata koji žele da promene nešto na sebi raste, kao i onih koji se, pored antiejdžing tretmana, opredeljuju i za hirurške intervencije

Nekada su se samo žene podvrgavale estetskim zahvatima i operacijama, a sada sve više muškaraca u Srbiji ide pod nož! Pripadnici jačeg pola najčešće rade botoks, uvećanje usana, lifting vrata, presađivanje kose, ali i operaciju kapaka, kažu sagovornici.


Neki se hvale i na društvenim mrežama, postavljajući fotografije pre i posle. Broj muških pacijenata koji bi želeli da promene nešto na sebi raste iz dana u dan, kao i onih koji se, pored antiejdžing tretmana, opredeljuju i za hirurške intervencije.

Plastični i rekonstruktivni hirurg doktor Bojan Ćirić objašnjava za Kurir da taj trend postoji, kao i da nema razloga da se održavanje svežeg i mlađeg izgleda krije.

- Kod nas dolaze i muškarci iz inostranstva na operacije, ali dolaze i naši muškarci. Pojedini, koji iz nekog razloga imaju uvećane grudi, rade operacije ginekomastije. Danas se to može raditi i endoskopski i nije bolno kao standardna operacija. Druge operacije koje rade muškarci su operacije kapaka, lifting lica i vrata, operacija nosa. Muškarci, pored toga, rade i transplantaciju kose, ali i određene tretmane s kremama, a takođe ubrizgavaju botoks i uvećavaju usne - naveo je dr Ćirić.

Šta sve operišu muškarci

- operacija nosa

- operacija brade

- operacija vilice

- operacija ušiju

- zatezanje čela i podizanje obrva

- korekcija kapaka

- zatezanje lica

- zatezanje vrata

- uklanjanje podbratka

- transplantacija kose

- ubrizgavanje botoksa u usne

Specijalizant plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije dr Dalibor Ðorđević potvrđuje za Kurir da se muškarci sve više opredeljuju za antiejdžing procedure, kao i za hirurške.

Cene nekih operacija

- operacija gornjih i donjih kapaka 1.400-2.300 evra

- operacija nosa 1.200-5.000 evra

- povećanje usana hijaluronskim filerom (po kubiku) 200-300 evra

- korekcija brade 300-1.500 evra

- povećanje dužine i obima penisa 3.500 evra

- Oni najviše rade korekciju mimičnih bora botulintoksinom, rade mezoterapijske intervencije. Slagao bih kada bih rekao da ne rade i neke druge korekcije, kao što su korekcija usana, srednjeg masiva lica, veoma je popularna danas korekcija donje trećine lica. To su sve minimalno invanzivne procedure, za razliku od hirurgije, ali eto, tu su, korak po korak dostižu procenat žena koje rade ove intervencije.

Glas javnosti/Kurir

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR