Glas Javnosti

MUP je izdao važno saopštenje : Građani ovako mogu da izbegnu prevaru

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ukoliko ste bili žrtva lažnog predstavljanja, ili imate bilo kakva saznanja o tome, prijavite policiji na broj 192, ili u najbližoj policijskoj stanici

MUP je izdao važno saopštenje u kojem obaveštava građane kako mogu da izbegnu da budu žrtve prevare lažnih policajaca. Prenosimo ga.

Ministarstvo unutrašnjih poslova podseća građane, kako ne bi bili žrtve lica koja se lažno predstavljaju kao policajci, pogotovo u saobraćaju, da svi saobraćajni policajci nose uniformu, na levoj strani uniforme u visini grudi imaju značku policije, a na desnoj oznaku sa prezimenom i brojem policijskog službenika koji mora odgovarati broju službene legitimacije.


Građani koji su zaustavljeni u kontroli saobraćaja zbog izvršenog prekršaja imaju pravo da zatraže uvid u video zapis na kom se mogu videti vozilo kojim je izvršen prekršaj, registarski broj , kao i ostala obeležja prekršaja, bilo da li je prekršaj dokumentovan ručnim radarom, ili radarom koji je ugrađen u vozilo bez spoljnih obeležja policije, takozvani presretač.

Ukoliko ste bili žrtva lažnog predstavljanja, ili imate bilo kakva saznanja o tome, prijavite policiji na broj 192, ili u najbližoj policijskoj stanici.

Glas javnosti/Telegraf

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR