Glas Javnosti

MOJA DEFINICIJA LJUBAVI! Vladika Grigorije EMOTIVNIM REČIMA čestitao rođendan svom bratu (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Episkop diseldorfski i cele Nemačke Grigorije Durić dirljivim rečima čestitao je rođendan svom starijem bratu Stanislavu.

Episkop Grigorije je na svom Instagram nalogu objavio fotografiju svog brata uz emotivan opis. 

"Nije to jedna od onih deklarativnih ljubavi u kojima onom drugom ponavljate da ga volite. Nema tu viška riječi. Ponekad je ogoljena do srži, sirova pa čak i gruba, kao onda kada mi je jedini put zviznuo šamar, jer sam bezobrazno i nepotrebno driblao protivničkog igrača do iznemoglosti.

Svega tri godine stariji, a uvijek ozbiljniji i mudriji od mene. U djetinjstvu mi je bio kao otac bez kojeg smo rano ostali, a poslije vječita podrška. Čak i sada, kada je okean između nas. Imao sam vazda utisak da je on potrebniji meni nego ja njemu, iako je ta potreba bila obostrana.

Otkad znam za sebe, on je sve ono što ja nisam: tamo gdje je meni nedostajalo staloženosti, on je bio smiren za obojicu, tamo gdje bih ja izlijetao, on je kočio. Smirivao je moj temperament na majstorski način, bez osude i popovanja, i krotio moju narav bez mnogo riječi. To njegovo ćutanje bilo je glasnije od gomile rečenica koje su drugi uzaludno prosipali preda mnom, suštinski ne dopirući do mene. Iako život nije uvijek bio blagonaklon prema njemu, nije uspio da ga ozlojadi i ogrubi. Samo je na neki čudan način njegovu dobrotu učinio još opipljivijom.

Danas puni 58 godina i rijetko sam na čemu Bogu toliko zahvalan kao na činjenici da je on moj brat. Stanislav. Cane. Ćoka. Moja definicija ljubavi. 

Duboko vjerujem da su braća i sestre ono što je po svojoj suštini najbliže nama. Naši rani odnosi su život u malom i generalna proba onoga što tek treba doći. Ne možemo ih birati, ali se međusobno snažno oblikujemo i toliko prožimamo da postaju neotuđivi dio nas. Oni su produžena roditeljska ljubav kada roditelja nestane. Ako se taj odnos njeguje otpočetka kako treba, postaje nešto najmoćnije u našem životu. Tu ljubav u nama treba da razgore roditelji učeći nas da volimo jedni druge.

Majka bi nam, sjećam se, često ponavljala da se pazimo međusobno kao oči u glavi, jer većeg prijatelja u životu nećemo steći. Koliko je samo bila u pravu.

Prijatelji mogu da izdaju, supružnici da iznevjere, djeca da razočaraju, ali ako je taj odnos kako treba, onda zanavijek imate utočište u koje sklonite glavu kad pljusak udari iznenada i bura zaduva niotkuda.
Dok imamo njih, nismo sami u ovom svijetu", napisao je vladika Grigorije. 





BONUS VIDEO: Surova životna ispovest devojke sa albinizmom i priča o ljudima koji “nisu po standardima”

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR