Glas Javnosti

Mnoge kafane i klubovi pred gašenjem: Odbijamo tvrdnju da smo leglo zaraze

Društvo
Autor: Glas javnosti

U noćnom životu u ovom trenutku radi preko 20 hiljada vaših sugrađana, a od njihovih primanja živi isto toliko porodica, navodi se u saopštenju Udruženja ugostitelja grada Beograd.

Kako su saopštili, odmah po uvođenju vanrednih mera u Srbiji "prvo su ugostiteljski objekti, a posebno klubovi, zatvorili svoja vrata bez ikakve pomoći nadležnih".

- Kada nam je struka dozvolila okupljanja, mi smo stidljivo krenuli sa radom od koga ponavljamo živimo i mi i porodice naših zaposlenih. Klubovi i drugi ugostiteljski objekti su danas pred gašenjem, a samim tim ugroženi su poslovi 20.000 hiljada ljudi, naših zaposlenih, kao i ceo niz firmi dobavljača, fabrika vode,sokova vina, alkohola, hrane kao i muzičara sa kojima poslujemo i koje angažujemo - stoji u saopštenju Udruženja ugostitelja grada Beograd.

Kako navode, uložili su novac u svoje klubove i restorane za koje plaćaju poreze, rente i ostale namete "kao da se ništa nije dogodilo" i kao da su sve vreme radili.

- Čuvamo radna mesta našim zaposlenima, a sada nas proglašavaju leglom zaraze. Nismo radili od 8. marta do 5. juna. Čekali smo znak i saglasnost struke kako bismo počeli sa radom. Dakle, potpuno smo se pridržavali svih mera, pre i nakon ponovnog početka rada i odlučno odbijamo tvrdnju da smo upravo mi leglo zaraze - saoštilo je Udruženje uz napomenu da se bore za egzistenciju i da je njihov obim posla sada daleko od profitabilnog.

-Tražimo rešenje i način da se čuju naši predlozi. Naša delatnost je prestala da postoji kao i nekoliko drugih koje su uredno dobile pomoć nadležnih institucija, saopštili su.

(Izvor: 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR