Glas Javnosti

Mladim roditeljima potrebna je PODRŠKA. Šta to znači?

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ako se vrednost jedne zemlje ogleda u njenoj deci, onda se može reći da društvo koje ulaže u mlade naraštaje i podstiče reproduktivno zdravlje ima velike šanse za lepu budućnost.

O opadajućoj stopi nataliteta mnogo se govori poslednjih godina (pa i decenija). I to ne samo u Srbiji. Iz različitih razloga, sve manje porodica se odlučuje za više od jednog ili dvoje dece. Za neke je to lična odluka u koju, naravno, ne treba zalaziti, ali je mnogo i onih koji razmišljaju i vagaju, te odlažu odluku o još jednom detetu. A ono što im treba da bi tas prevagnuo na pravu stranu je – podrška!

Kako ona sistemska koju pruža država i institucije, tako i oni pojedinačni primeri kompanija koje žele da društvenom odgovornošću pokažu da im je stalo. 

Bilo da je reč o unapređenju i pristupačnosti dečje nege ili razvijanju opcija za fleksibilnije radno vreme roditelja, podsticajne mere utiču na dobrobit dece i njihovih roditelja. I to je PRVI veliki korak.

Jedan takav korak u smeru pružanja podrške mladim roditeljima je i kampanja „Da se nove nade rode“, koju u okviru programa „Zajednici zajedno“ sprovodi kompanija NIS. Ova kompanija je, od 2009. godine, u podršku zajednici u Srbiji uložila više od 4 milijarde dinara.

Za nove nade – podrška reproduktivnom zdravlju

Pod sloganom „Da se nove nade rode“ kompanija NIS je u toku 2022. godine podržala 40 zdravstvenih ustanova u više od 30 gradova i opština u Srbiji. Podrška je prevashodno stigla putem programa „Zajednici zajedno“ koji je pokrenut još 2009. godine, sa željom da se da doprinos razvoju lokalnih zajednica u kojima kompanija posluje. Tokom godina podržano je više od 1.000 projekata, a jedan od fokusa bila je podrška javnim zdravstvenim ustanovama.
Pored toga, podržani su i projekti od značaja za kulturu, obrazovanje i nauku, sport, socijalnu zaštitu i zaštitu životne sredine.

Novogodišnja akcija – podela paketića za bebe

Protekli meseci aktivnog rada na kampanji “Da se nove nade rode” širom zemlje dobijaju svoju „krunu“ u vidu podele novogodišnjih paketića. Naime, kompanija NIS u prazničnom duhu nastavlja da unapređuje zajednicu i donosi nove osmehe. Pripremljeni su pokloni za 225 beba sa proizvodima domaćih proizvođača, koji će biti uručeni mamama u prvim danima 2023. godine.

Zahvaljujući aktivnom i nesebičnom angažovanju volontera iz Kluba volontera kompanije NIS pokloni za bebe i roditelje dopremljeni su na vreme u odabrana porodilišta u Vranju, Zaječaru, Leskovcu, Kruševcu, Boru, Ćupriji, Paraćinu, Knjaževcu, Sremskoj Mitrovici, Užicu, Pirotu, Loznici, Šapcu, Vršcu i Valjevu. Ovi pokloni su pažljivo osmišljeni tako da sadrže proizvode domaćih proizvođača koji su neophodni za prve dane bebe i mame u domu. Pored toga, volonteri NIS-a donirali su pelene za jednokratnu upotrebu kako bi dodatno obogatili poklone za novopečene roditelje i bebe.

S namerom da podrži mlade roditelje i pomogne da se što više porodica odluči za povećanje potomstva, iz kompanije NIS poručuju da nastavljaju da kontinuirano ulažu u zajednicu, a posebno u one najmlađe i najosetljivije grupe u okviru svog društveno odgovornog poslovanja / prenesi zelenaucionica.com.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR