Glas Javnosti

MLADIĆ UHAPŠEN NA GAZIMESTANU PUŠTEN IZ PRITVORA NAKON PLAĆANJA KAUCIJE: Risto Jovanović poručio 'NE OSEĆAM SE KRIVIM'!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Risto Jovanović (28), iz Podgorice, koji je uhapšen je za Vidovdan na Gazimestanu, a kojem je suđeno za "izazivanje razdora i netrpeljivosti", izašao je iz pritvora.

Ne osećam se krivim! Pozdravljam sve ljudi koji su bili uz mene. U teškim trenucima sam shvatio ko mi je bio podrška.

To je po izlasku iz pritvora u Kosovskoj Mitrovici poručio Risto Jovanović (28), pišu "Novosti". 

Sud u Prištini izrekao mu je danas kaznu od šest meseci zatvora, petogodišnju zabranu ulaska na Kosovo, još 150 evra za sudske troškove, kao i 30 evra na ime uvrede "žrtava". Međutim, Jovanovićeva advokatica, Jovana Filipović, sagasila se da se zatvorska kazna zameni novčanom u iznosu od 6.700 evra, ali je najavila da će odbrana uložiti žalbu Apelacionom sudu. Novac je donela njegova sestra Slavenka Terzić, pa je Risto Jovanović odmah posle isplate izašao na slobodu.

 

Podsetimo, Jovanović je uhapšen, kada se 28. juna pobunio zbog maltretiranja monahinje na izlazu iz Gazimestana, kojoj je kosovska policija pretresala lične stvari. Međutim, njega su teretili za "izazivanje mržnje i netrpeljivosti" među zajednicama na Kosovu, odnosno da je uzvikivao: "Ubij šiptara", "Kosovo ćemo oprati krvlju", kao i "Kada se okrenem desno Šiptarima će biti tesno".

(Glas javnosti) 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR