Glas Javnosti

Mladić preminuo posle ujeda stršljena, treći ubod bio koban

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dvadesetsedmogodišnji mladić Miroslav Vasić preminuo je od ujeda stršljena na putu od Modriče do Dobojske bolnice. Miroslava su dovezli u teškom stanju u modrički Dom zdravlja gde mu je ukazana prva pomoć, nakon čega je kolima hitne pomoći upućen u bolnicu u Doboju. Na putu za Doboj srce nesrećnog mladića nije izdržalo.

Tragedija porodice Vasić ostavila je u nemoj tišini celo selo Vranjak i opštinu Modriča a nemerljiva tuga i bol zadesili su oca Novaka, majku Katu, brata Nedu i sestre Nikoliju i Anu.

U Domu zdravlja smo nezvanično saznali da je nesrećni Miroslav do sada dva puta zatražio pomoć lekara zbog ujeda stršljena. Poslednji put je bilo pre dva meseca a prvi put pre nekoliko godina. Ovaj put ujed je bio koban i pomoći nije bilo.

“Miroslav je bio neverovatno dobar momak, mladić i komšija. Bio je vredan, volio je pomoći svakom. Zbog čega se ovo desilo samo Bog zna. Kako sam čuo on je trimerom kosio neku travu na Kužnjači sa još nekoliko lica. Nezvanično smo čuli da ga je stršljen ujeo za nogu nakon čega je došlo do gušenja. Ma tragedija, katastrofa, svi smo u šoku”, kroz suze priča jedan od komšija.

Miroslav je bio mlad imao je puno životnih planova. Imao je devojku Anđelu Savić sa kojom se zabavljao, a kako neki kažu planirali su i brzo venčanje. A onda tragedija prekida i uništava sve snove. Emotivnom porukom od svoje ljubavi se oprostila se Anđela na svom fejsbuk profilu.

“Medo moj počivaj u miru, voli te tvoje pilence najviše na svetu i ako te više nikada neću moći zagrliti i poljubiti. Ja znam da si tu uz mene lepi moj anđele. Sutra nam je trebao biti najlepši dan, naša dva meseca najsrećnija u mom životu, ali bebo moja promeniti ništa ne mogu i znaj da te volim i voleću te zauvek”, napisala je Anđela iznad njihove fotografije.

Miroslav Vasić će biti sahranjen sutra (u nedelju) u 15 časova na seoskom groblju „Brvno“ u Vranjaku.

Iz godine u godinu sve je veća najezda stršljenova od maja do kraja septembra. U tom periodu u Republici Srpskoj se na desetine pacijenata javlja lekarima svakodnevno zbog alergijskih simptoma izazvanih ujedom ovih insekata.Stršljenovi su od jula do septembra posebno agresivni. Biolozi kažu da je to uslovljeno njihovim životnim ciklusoma jer oni žive samo jednu sezonu, koja dostiže vrhunac u avgustu i septembru.Zbog toga lekari pozivaju na veću opreznost prilikom rada u poljoprivredi a posebno na selu u večernjim satima kada ovi insekti napadaju na izvore svetlosti i ljude u blizini.

Kako da se spasite ako vas ubode stršljen pročitajte OVDE.

(Izvor Novosti)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR