Glas Javnosti

Mladi sve češće traže posao "preko" raspusta

Društvo
Autor: Glas javnosti

Primetili ste sigurno u svom bližem okruženju da sve veći broj naročito srednjoškolaca traži posao najčešće preko letnjeg raspusta.

Ovakvo vaspitanje dece je potpuno u redu, deca stvaraju radne navike, zarađuju svoj "dinar" i osećaju se važno zbog toga. Svaka čast i za svaku pohvalu.

Međutim sigurno ste primetili i onu drugu stranu...klinci koji rade tokom raspusta su deca iz prosečnih srpskih porodica (većinom) dok deca "elite", " bogataša" odlaze na preskupa letovanja, mondenske destinacije, izlaze na poznata, preskupa, gradska mesta i troše pare roditelja bogataša....njima ne trebaju radne navike jer novcem očigledno sve može da se kupi pa i diplome i odlično plaćena radna mesta gde se podrazumevano ništa ne radi.


Ko nam je kriv pa se nismo rodili kao "bogataši" pa nam i deca to nisu.Složićete se da većina dece u Srbiji pripada "radničkim" porodicama i da za neke sopstvene uspehe moraju,da grubo zvuči ali moraju da se debelo potrude ne bi li postigli uspeh i pristojnu zaradu. Kako bilo neka njih takvih,na tom putu istine,suočavanja i truda. Život i sve ono što on sobom nosi će ih naučiti da trebaju biti znalažljivi i sposobni za svaku situaciju u kojoj se nađu. Neka se trude jer trud nikome nije naškodio i neka pokažu svojim roditeljima saosećanje i zahvalnost za sve što pokušavaju da im obezbede. Deco tako i treba, tako se postaje ČOVEK.


 Zapamtite "jadni su oni roditelji koji osim para svojoj deci nisu imali ništa drugo da pruže"....

Glas javnosti/ Danijela Gračanin

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR