Glas Javnosti

Mladi lekar Aleksandar je heroj Novog Pazara! 'Zaslužuje da bude počasni građanin Novog Pazara, i da ga nikad, ali nikad ne zaboravimo' (FOTO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Očaj zbog korona virusa u Novom Pazaru ne jenjava, a lekari-heroji koji kao da nisu imali dovoljno posla tokom prvog pika novog virusa ponovo su stali na prvu liniju odbrane od kovida-19 u ovom gradu u Raškom okrugu.

Lekari širom Sribije nisu se sakrili pred vapajem svojih novopazarskih kolega već su ponovo navukli zaštitne skafandere i pošli da pomognu. Jedan od njih je i Aleksandar. Iako su nas najviše zadužili tokom pandemije korona virusom, njihova lica retko kada možemo videti. Što zbog zaštitne opreme, što zbog toga što marljivo rade svoj posao u smenama i od po 16 sati.

Međutim, Novopazarci su objavili na Fejsbuku fotografiju medicinara Aleksandra Arsića iz Kraljeva koji je došao u Novi Pazar kako bi im pomogao da se izbore sa što većim brojem zaraženih. Uz fotografiju, stoji i pismo zahvalnosti, a predlaže se i da Aleksandar postane počasni građanin Novog Pazara.

- Ovaj mladi momak, osnivač je respiratornog centra i intenzivne nege u Novom Pazaru, i nesebičnim zalaganjem i trudom svakodnevno obučava naše osoblje i pomaže u lečenju pacijenata. Heroj Aleksandar Arsić, rođen u Beogradu, srednju medicinsku školu završio u Kraljevu 2003, a visoku strukovnu školu u Ćupriji 2018. Radi od 2012. godine u službi anestezije i reanimacije sa intenzivnom negom O. B. Studenica u Kraljevu. Sa kovidom se prvi put susreo u KC Kragujevcu gde je radio mesec dana u korona centru 1. Došao je da pomogne Novom Pazaru i njegovo radno vreme je 16 sati dnevno, uvek nasmejan i uvek dostupan za saradnju. Lično sam ga videla koliko juri i mokar od znoja i umora zbrinjava naše pacijente. On je neko ko zaslužuje da bude počasni građanin Novog Pazara, i da ga nikad, ali nikad ne zaboravimo. Poštovani Aco, zahvaljujemo ti se od srca - stoji u objavi.

(Izvor: Blic)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR