Glas Javnosti

MLADENOVČANI ZA DANAS NAJAVILI BLOKADU SAOBRAĆAJA: Novi protest građana koji danima nemaju vodu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Mladenovčani koji danima nemaju vodu, najavili su za večeras od 18 sati protest tokom koga nameravaju da blokiraju saobraćaj u ovoj beogradskoj opštini.

Kako je objavljeno na društvenim mrežama građana ove opštine skup će početi u 18 sati na parkingu TCM-a.

Građani poručuju da žele hitan sastanak sa predstavnicima izvršne vlasti, te najavljuju da će oni formirati svoju delegaciju kako bi razgovarali o gorućoj temi u Mladenovcu.

 

Kada je reč o konkretnim zahtevima, Mladenovčani traže „akutno“ rešavanje problema snabdevanja vode, tj da dođe 50 cisterni dnevno iz Beograda koje bi punile sistem vodovoda. Što se tiče drugog zahteva, oni traže da se ovaj problem reši i dugoročno, tj da se ubrza izgradnja dodatnih bunara, te da se proširi infrastruktura.

Podsetimo, problemi Mladenovčana sa snabdevanjem a vodom u ovoj beogradskoj opštini naterali su građani  već da izlađu na ulicu, te jednom blokirali grad, sa namerom da gradu skrenu pažnju na značaj njihovih problema.

 

Problem meštana Mladenovca sa nestašicom vode traje već godinama unazad. Kako tvrde meštani, na sve žalbe od nadležnih stigao im je odgovor: „Dobićete vodu kada padne kiša“.
Prošle nedelje, kada su nastupile najveće vrućine, čak nedelju dana bili bez vode, zbog čega su provo počeli da organizuju protesna okupljanja koja nisu urodila plodom, da bi se odlučili na blokadu saobraćajnica.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR