Glas Javnosti

MITROPOLIT JOANIKIJE: Mnogo vulgarnosti u politici, treba da budemo daleko od toga

Društvo
Autor: Glas javnosti

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije kazao je da u "ovom vremenu" Crkva vidi "jednu pometnju u narodu" i "mnogo vulgarnosti u politici" i da "treba da budemo daleko od toga".

„Mnogi se pitaju zato što Crkva neće da učestvuje u tim vulgarnostima gdje je sad Crkva, šta kažu patrijarh, vladike, sveštenici… Crkva je, draga braćo i sestre, tamo gde je njeno mesto, sa Hristom. Ona ide Hristovim putem i to je njen život i njeno biće…“, kazao je danas na liturgiji u kramu Hristovog vaskrsenja Joanikije.
Dodao je da će Crkva, „budući da je na prvom mestu sa Hristom, biti i sa svojim narodom“."I neće deliti svoj narod, neće gledati svoj narod kroz stranke, ko kojoj stranci pripada, nećemo svoj narod ovde u Crnoj Gori deliti na Srbe i na Crnogorce. Nek se izjašnjava ko kako hoće, mi smo braća i mi smo jedno. I to zaveštanje imamo od naših otaca da čuvamo međusobnu ljubav i da čuvamo jedni druge", rekao je Joanikije.

Objasnio je da na taj način "čuvamo i biće Crkve i biće naroda".

"Od deoba neće biti dobro ništa nikome. Naravno, poštujemo sve i poštujemo svačiju službu. Mora da postoje i stranke i politika, naša politika je to da smo sa Hristom, da smo na Hristovom putu, da smo sa svojim narodom i da ne delimo svoj narod. Bićemo jedno kao što smo i do sada bili jedno, i to je zaveštanje i našeg blaženopočivšeg mitropolita Amfilohija pred čijim se grobom ovde nalazimo", rekao je između ostalog Joanikije, prenose Vijesti.

BONUS VIDEO: SLUČAJ MATEJ PERIŠ - EVO ZAŠTO POLICIJA TAPKA U MRAKU

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR