Glas Javnosti

MISTERIJA ZVANA 'EGZIT 2020': Festivala će ipak biti, samo je pitanje u kom obliku i obimu

Društvo
Autor: Glas javnosti

Dan nakon što je najavljeno da ovogodišnji Egzit, Bir fest, Nišvil i Lavfest neće biti održani, uprava novosadskog festivala oglasila se na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu i pojasnila stvari.

- Prvo da razvejemo sve sumnje - EXIT nije otkazan. Ono što jeste izvesno je da, zbog nepovoljnog razvoja epidemiološke situacije u pojedinim opštinama u Srbiji, festival nije moguće realizovati u kapacitetu na koji ste navikli i koji smo najavili. Iako Novi Sad nije među opštinama koje su uvele vanrednu situaciju, imajući u vidu da nam je vaše zdravlje na prvom mestu, odlučili smo se za drastično smanjenje kapaciteta koje, u zavisnosti od razvoja zdravstvene situacije, može biti i preko 90% u odnosu na uobičajeno.

S obzirom na to da se situacija menja iz dana u dan, ključna reč u ovom trenutku je strpljenje. Znamo da smo svi na ivici istog, svima nam je dosta ove situacije i svi smo se uželeli normalnog života, ali moramo svi sagledati u narednim danima u kom pravcu će se zdravstvena situacija razvijati i na osnovu toga, zajedno sa nadležnim zdravstvenim organima, doneti ispravnu i odgovornu odluku o tome šta će biti moguće ovog leta, stoji u saopštenju. 

Ostaje nam da sačekamo stav organizatora preostala tri festivala.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR