Glas Javnosti

Mislili ste da je SKUPŠTINA SRBIJE 'meka niskih cena', a tek da vidite cifre u POKRAJINSKOJ VLADI VOJVODINE! Jaje na oko poskupelo, a bilo je 14 DINARA!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Svi smo već navikli da viđamo fotografije restoranskih računa iz Narodne skupštine, koji su, dok narod krpi kraj s krajem i razmišlja o sutrašnjem obroku, bezobrazno mali, i gde tek za koju stotinu dinara možete dobiti kraljevski obrok. Ništa "skuplje" nije ni u pokrajinskoj vladi Vojvodine.

Tako je na portalu 021.info osvanuo cenovnik koji je sad kud i kamo skuplji nego ranije pa tako jaje na oko ne košta više 14 nego 17 dinara. 

Ne treba trošiti reči da je to skoro pa pijačna cena za jedan komad jaja.

Navodni cenovnik govori da je u pokrajinskoj vladi potaž od pečuraka 50 dinara, špageti karbonara 115 dinara, kajgana od dva jajeta 24 dinara, pljeskavica na kajmaku 222 dinara, kupus salata 20 dinara...

Tako su recimo do pre koji dan za jaje na oko plaćali 14 dinara, kupus salata je bila 10 dinara, viršla sa senfom 19, sendvič u kajzerici 54 dinara, obična i integralna kifla po 10 dinara, kifla sa makom 38, hambruška slanina 48, jabuka 18 dinara... 

Ako ste želeli da za doručak pojedete viršlu sa senfom, kiflu, kupus salatu, sendvič u kajzerici i jaje na oko, morali ste da izdvojite "neverovatnih" 107 dinara. Za te novce u gradskim pekarama možete da pazarite, možda, i uz malo sreće, prazan kroasan i malu kiflu sa džemom. 

U planu javnih nabavki Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa, koja izdaje račun za obroke u restoranu, za nabavku hrane, pića i ostalih materijala za ugostiteljstvo pripremljeno je 42,9 miliona dinara bez PDV-a.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR