Glas Javnosti

Министарство здравља због коронавируса спрема карантин за мигранте

Društvo
Autor: Политика

Председница Владе Ана Брнабић одржала је састанак на којем је упозната са тренутном ситуацијом у вези са мигрантским кретањима и координацијом рада државних органа, саопштено је из њеног кабинета.

Састанку у Влади Србије присуствовали су потпредседник владе и министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, министар одбране Александар Вулин, министар здравља Златибор Лончар и комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић.

„На састанку је истакнуто да нема повећаног притиска на границе Србије, да се стање на границама Турске и Грчке стабилизује, уз напомену да је број миграната на истом нивоу као и претходних месеци”, наводи се у саопштењу.

Како је наведено, премијерка је обавештена да је ситуација под контролом, да нема претњи по безбедност земље, као и да се спроводи нулта толерација за илегалне преласке.

„Министарству здравља је наложено да успостави карантин за мигранте, као још један вид додатне заштите од коронавируса”, саопштено је из кабинета Ане Брнабић.

Све надлежне институције ће два пута дневно подносити извештаје о свим релевантним информацијама у вези са кретањем миграната, а све активности биће спровођене у координацији Владе и председника Србије.

Саговорници премијерке Брнабић су додали да разлога за забринутост нема и када је реч о безбедносној ситуацији и у том контексту истакли да је забринутост становништва у Шиду смањила у року од једног дана, наведено је у саопштењу, преноси Бета.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR