Glas Javnosti

MINISTARSTVO ZDRAVLJA O POMOĆI MALOJ NINI IZ NOVOG SADA : Ponudili smo porodici stručnu i finansijsku pomoć

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo zdravja objavilo je da je upoznato sa zdravstvenim stanjem Zorana Ninkovića iz Novog Sada, a u protekla dva dana u direktnom je kontaktu sa njegovom suprugom Natašom Ninković, koja je prenela da je odluka porodice da on bude pregledan u klinici u Moskvi.

Sagledavajući moguća rešenja zdravstvenog problema povodom kojeg se Ninković obratio javnosti radi prikupljanja humanitarne pomoći za obavljanje pregleda u inostranstvu, ministarstvo je konsultovalo obe državne zdravstvene ustanove u kojima se ranije lečio – Klinički centar Vojvodine i Kliničko bolnički centar Zvezdara, navodi se u saopštenju ministarstva.

Porodici Ninković obratila se državna sekretarka Vesna Turkulov, koja je ponudila kompletnu stručnu, finansijsku i sve druge vrste pomoći, kako bi pacijentu što pre bila postavljena dijagnoza i sačinjen predlog daljeg lečenja.


U direktnom kontaktu, Ninković je zahvalila na ponuđenoj pomoći i saopštila državnoj sekretarki da je odluka porodice da pregledi budu obavljeni u Moskvi u ustanovi koju su sami izabrali, za šta je prikupljen potreban iznos, a da će porodica naknadno iz Moskve posredstvom društvenih mreža saopštiti ime ustanove i rezultate pregleda.

Ministarstvo zdravlja ostaje na raspolaganju za sve vrste pomoći Ninkoviću i zahvaljuje građanima koji su još jednom pokazali visok nivo humanosti i empatije, dodaje se u saopštenju.

Glas javnosti/F03S

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR