Glas Javnosti

MINISTARSTVO PROSVETE: Evo koje uslove škole moraju da ispunjavaju ako hoće na ekskurziju!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Da bi realizovali ekskurzije ili nastavu u prirodi škole moraju da ispunjavaju dva uslova - da se u zelenoj zoni nalaze i škola koja je organizator ali i željena destinacija. Na snazi do daljnjeg ostaje i odluka Ministarstva prosvete da da se maturske ekskurzije ne mogu realizovati van Srbije.

Načinom izvođenja učeničkih putovanja u narednom periodu propisano je da  najranije sedam dana pre predviđenog putovanja direktori škola provere kod nadležnog zavodima za javno zdravlje da li ispunjavaju potrebne uslove.  

U Ministarstvu prosvete napominju da i u situaciji kada škole obave sve formalnosti oko raspisivanja poziva  ili oglasa za prikupljanje ponuda, a u međuvremenu se pogorša epidemiološka situacija, putovanje se odlaže što će biti regulisano aneksom ugovora. 

 

Jesenje ture, ako ih uopšte bude, mahom su zamenska putovanja, potvrđuje Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA.

Epidemiološka situacija se pogoršava pa zelenih zona u Srbiji uskoro neće biti, a s druge strane, približava se kraj godine, što je rok za realizaciju zamenskih putovanja, kao i 15. januar 2022, kada roditeljima čija deca do tada ne otputuju, treba vratiti novac.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR