Glas Javnosti

MINISTARSTVO PROSVETE : Dojave o bombi stigle u 173 škole, u 88 se još čeka pregled

Društvo
Autor: Glas javnosti

Tokom jučerašnjeg dana, u prepodnevnim i popodnevnim časovima, elektronskom poštom upućene pretnje o postavljenoj eksplozivnoj napravi stigle su adrese ukupno 173 škola, navodi se u saopštenju Ministarstva prosvete.

U saopštenju Ministarstva provete se navodi da je Od ukupno 258 osnovnih i srednjih škola u Beogradu, tokom jučerašnjeg dana, u prepodnevnim i popodnevnim časovima, elektronskom poštom upućene pretnje o postavljenoj eksplozivnoj napravi stigle su adrese ukupno 173 škola.

„U cilju obezbeđivanja kontinuiteta u nastavno-obrazovnom procesu, 88 škola, u kojima je u toku ili čekaju na pregled kontradiverzionih ekipa MUP-a, organizovalo je onlajn nastavu, dok se u ostalim školama u kojima je potvrđeno da su prijave lažne, nastava odvija neposredno“, navode.

Ministar prosvete Srbije Branko Ružić izjavio je danas da dojave nisu samo uznemiravanje javnosti, već i pretnja terorizmom piše N1.


Što se tiče pojačavanja bezbednosti u školama, postoje protokoli, sarađuje se sa MUP-om, ali je zbog broja škola u Srbiji nemoguće tako brzo, tj. u jako kratkom roku da se uvedu nove mere, kazao je Ružić.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR