Glas Javnosti

MINISTARSTVO PODRŽALO FAKULTET: Filološkom produžen rok za donošenje Statuta!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministarstvo prosvete podržalo je upravu Filološkog fakulteta i produžilo rok za donošenje statuta fakulteta.

U interesu fakulteta, studenata i svih zaposlenih, inspekcija Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja izašla je u susret zahtevima fakulteta i produžila rok, tako da je Savetu fakulteta omogućeno da u najkraćem mogućem vremenskom periodu donese statut, saopštilo je Ministarstvo.

Ministarstvo je navelo da jedini put da se sačuva i autonomija Filološkog fakulteta i povrati akademska čestitost jeste da se u datim rokovima donese statut te ustanove, a potom pribavi saglasnost Univerziteta i uđe u postupak izbora dekana fakulteta.

-Poštujući autonomiju visokoškolskih ustanova, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, prati dešavanja i na ostalim fakultetima, uključujući i Pravoslavno-bogoslovski fakultet Univerziteta u Beogradu, saopštava Ministarstvo.

Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu obratio se Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa molbom da im se produži rok za donošenje statuta fakulteta i upućivanja Statuta Univerzitetu na davanje saglasnosti.

(Glas javnosti/RTS)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR