Glas Javnosti

MINISTARKO, JEL’ STE DOBRO? Zorana premašila samu sebe, VREĐA SOPSTVENI NAROD!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Zakoni o eksproprijaciji i referendumu nemaju nikakve veze sa projektom potencijalne eksploatacije litijuma u Jadru, tvrdi potpredsednica Vlade i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović.

- Ukoliko oni koji su napravili protest smatraju da su zakoni povezani sa projektom Jadar - nisu u pravu, i to samo pokazuje da nisu upoznati sa zakonima, da ne poznaju osnovne stvari. Svi podaci sa kojim barataju nemaju nikakve veze sa pričom u Jadru, s obzirom na to da niko ne može sa sigurnošću da kaže da li će eksploatacija litijuma uticati na životnu sredinu - rekla je Mihajlović.

Dodala je da će o tome moći da se raspravlja kada Studija o proceni uticaja na životnu sredinu bude gotova i objavljena.

- Najbolji domaći i inostrani stručnjaci rade studiju i kada bude objavljena treba svi da sednemo i razgovaramo o njoj. Naš interes je da zaštitimo životnu sredinu, imamo zakone koji su usklađeni sa najvišim standardima EU. Ako se pokaže da je studija u skladu sa zakonima, onda ćemo je staviti na referendum, da građani o njoj odluče - prenosi se u saopštenju Ministarstva rudarstva i energetike.  

Priče koje se neko vreme vode o Jadru, aktivnostima zaustavljanja autoputeva i razvoja zemlje, to sve, kaže ministarka, liči na ludistički pokret.

- Ako se već bunite za svaku investiciju, onda to stavite u politički program i izađite na izbore. Ta zamena teza da se borite za životnu sredinu i da hoćete da uništite sve što se u ovoj zemlji radi i gradi, to ne ide jedno sa drugim - izjavila je Mihajlović.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR