Glas Javnosti

MINISTARKA DARIJA NAJAVILA STO ODSTO ZARADE NA BOLOVANJU SAMO ZA VAKCINISANE: 'To je STIMULACIJA za ODGOVORNE OSOBE'!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević očekuje da će većina poslodavac postupiti po preporuci o isplati naknade 100 odsto zarade samo zaposlenima koji su na bolovanju zbog potvrđene zaraze korona virusom, a koji su vakcinisani, i poručila da to nije diskriminatorna odluka.

- To je preporuka i na osnovu preporuke i prvi put i sada verujem i ovaj drugi put će da se izmene kolektivni ugovori koji idu isključivo u pravcu održavanja bezbednih radnih sredina i bezbednog radnog kolektiva, uz podršku svima onima koji se odgovorno ponašaju i prema svom zdravlju i prema zdravlju svog naroda, a do sada su se vakcinisali bar jednom dozom - rekla je ministarka.


Navela je da bi ostali zaposleni koji se nisu vakcinisali, a zaraze se korona virusom, primali 65 odsto zarade tokom bolovanja.

- To ne može da bude diskriminatorno kada svi imaju ono što je pokriveno zakonom, 65 odsto, uz dodatnu stimulaciju onima koji su odgovorni i savesni - rekla je Kisić Tepavčević odgovarajući na pitanje novinara nakon što je odala počast ubijenim kineskim novinarima u NATO bombardovanju 1999. godine.

Kaže da će u slučaju da se desi da zaposleni koji su se vakcinisali, a koji zbog neodgovornog ponašanja drugih dođu u kontakt sa virusom i zaraze se biti maksimalno podržani zato što su pokazali da su odgovorni i savesni.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR