Glas Javnosti

MINISTAR ŠARČEVIĆ NAJAVIO SVIM AKADEMCIMA. Od sledeće nedelje znaće se sve oko početka nastave na fakultetima!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Akademci će početkom naredne nedelje znati sve o početku odvijanja nastave na fakultetima najavio je ministar prosvete Mladen Šarčević.

 On je rekao da je stručni tim iz ministarstva koje vodi napravio plan obavljanja nastave na fakultetima od 1. oktobra, koji je poslat lekarskom delu kriznog štaba za suzbijanje epidemije koronavirusa.

- Oni početkom naredne nedelje treba da odluče o formi u kojoj će se odvijati nastava na fakultetima, poručio je Šarčević i dodao:

- Neki fakulteti bez problema mogu da organizuju onlajn nastavu, i to se neće odraziti na kvalitet studiranja, ali neki fakulteti moraju da organizuju vežbe kod kojih je neophodno prisustvo studenata. U tom smislu, nije isto studirati medicinu i političke nauke, objašnjava ministar.

Neizvesnost u vezi s tim da li će se nastava obavljati onlajn ili na fakultetima zadala je muke i roditeljima mnogih akademaca iz unutrašnjosti koji su u dilemi da li svojim studentima da nalaze smeštaj u univerzitetskim centrima, ili će moći da ostanu kod kuće i predavanja pohađaju onlajn.

- Još uvek nemamo informacije od univerziteta o tome kako će uprava organizovati nastavu od oktobra, da li će predavanja i vežbe biti organizovani onlajn ili će studenti morati da posećuju fakultet. Budući da moja ćerka studira bezbednost, većina predmeta je teorijska, ali to ne znači da možda neće biti nekih obaveznih vežbi , rekla je majka jedne studentkinje iz unutrašnjosti.

Ona ističe da se danima raspitivala za iznajmljivanje stana za ćerku u Beogradu i da ju je iznenadila činjenica da vlasnici, za razliku od ranijih godina, sada imaju stroge zahteve, pa gotovo svi traže sklapanje ugovora sa podstanarima unapred, za period od minimum tri ili šest meseci, a ima i onih koji traže ugovor na godinu dana.

- Ugovore traže i agencije kao posrednici, a podjednako i vlasnici stanova. Tražimo stan u centru grada, uz depozit, ali nismo spremili novac za višemesečnu kiriju i zato smo u problemu ako naša ćerka bude morala da se seli, kaže zabrinuti roditelj.

(Glas javnosti/Kurir)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR