Glas Javnosti

MINISTAR MOMIROVIĆ PORUČUJE: Oni koji su kamenovali voz "Soko" odgovaraće

Društvo
Autor: Glas javnosti

Ministar kaže da su uhapšeni maloletnici koji su kamenovali voz Soko pre desetak dana, i naveo da je šteta od njihovog ponašanja velika

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Tomislav Momirović, izjavio je da će sutra, 15. juna, biti otvorena i druga traka auto-puta na Sektoru 5 obilaznice oko Beograda, od petlje Orlovača do tunela Straževica, a da će ceo projekat obilaznice biti završen najkasnije u martu, piše Telegraf.

Momirović je rekao da je traka od Orlovače do Straževice duga oko četiri kilometra, sa novim tunelom Straževica dugim 700 metara. Prema njegovim rečima, obilaznica oko Beograda je veoma značajan projekat jer se njime centar grada rasterećuje od teretnog saobraćaja, a to će olakšati i svakodnevni život građana.


- Pre godinu dana smo pustili u saobraćaj Sektor 4, dužine osam kilometara, sada puštamo još četiri kilometara zajedno sa tunelom Straževica i za šest do osam meseci spojićemo celu obilaznicu do Bubanj potoka i završiti ovaj projekat koji se razvlači više od 30 godina - kazao je Momirović.

Komentarišući jučerašnje kamenovanje brzog voza "Soko" i BG voza, kaže da se "kamenovanje ponavlja drugi put, te da je u pitanju državna imovina i da će oni koji su to uradili odgovarati".

Dodao je i da su uhapšeni maloletnici koji su kamenovali voz "Soko" pre desetak dana i naveo da je šteta od njihovog ponašanja velika, jer je država, kako kaže, uložila više od miljardu evra da bi osposobila tu prugu. "Uložili smo ogromne pare da bi osposobili tu prugu, da bi je napravili da bude najbolja u Istočnoj Evropi i molim sve koji koriste železničku infrastrukturu da se odgovorno ponašaju".

Na pitanje da li su poznati motivi zbog kojih su uhapšeni maloletnici kamenovali voz, Momirović je odgovorio da nije razmišljano u pravcu da ih je neko naveo da to urade, ali da će se razmotriti i ta mogućnost ako se kamenovanje bude ponavljalo.


- Uhapšena je i grupa ljudi koja je krala železničku infrastrukturu, pre svega zaštitne ograde, formirali smo operativni tim sastavljen od pripadnika Ministarstva unustrašniih poslova i Republičkog državnog tužilaštva kako bismo efikasno suzbijali ova krivična dela - rekao je ministar građevine, koji je juče obišao Čačak i Gornji Milanovac gde je zbog poplava oštećeno nekoliko mostova.

Istakao je da će država nastalu štetu sanirati u najkraćem roku.

"Država će sanirati svu štetu i to je najvažnije za sve ljude koji žive u Gornjem Milanovcu ili Čačku", kazao je Momirović.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP