Glas Javnosti

MILOMIR MARIĆ SE IZVINIO VSS: Nije mi palo na pamet da vređam heroje srpske vojske

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vojni sindikat Srbije (VSS) ocenio je da je glavni urednik televizije Hepi Milomir Marić "pljunuo" u lice svim vojskovođama i herojima svojom izjavom da su oficiri primitivni ljudi, da u vojsku idu najgluplji, uz javno i „cinično“ pitanje ko normalan ide u vojsku i „konstatujući da ko nije ni za šta ide u vojsku“.



„Čast koju su srpskom vojniku iskazali francuski maršal Franše d’ Epere, nemački car Viljem, feldmaršal Makenzen i mnogi drugi velikani svetske istorije, na više nego sraman način pogazio je Marić, i na taj način pljunuo je u lice vojvodama Mišiću, Stepi, Bojoviću, čije se bitke izučavaju na svim prestižnim vojnim akademijama sveta“, navodi se u saopštenju VSS.

Predsednika Srbije Aleksandra Vučića VSS je pozvao da, kao glavnokomandujući vojskom, osudi sraman postupak Marića.

U izjavi za Aferu, Marić je demantovao navode Vojnog sindikata Srbije i ovako objasnio nesporazum:

-Nije mi palo na pamet da vređam heroje srpske vojske koji su stvorili srpsku državu. Govorio sam o rukovodstvu JNA koja u predvečerje rata nije bila dostojna situacije i nije odbranila Jugoslaviju. Nisam prvi koji je govorio o nesposobnosti komunističke vojske i generala koji su strategijom kreni – stani, dovela do tragedije od koje se do danas nismo oporavili.

Pošto je moja izjava poprimila neočekivane razmere i već su me zvali pojedini generali srpske vojske ja se ovom prilikom izvinjavam svim srpskim herojima i članovima Vojnog sindikata Srbije.

BONUS VIDEO: VELIKA ISPOVEST VANJE BULIĆA ZA TV AVALU

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS



KOMENTAR




od Srđa Zlpogleđe u 23.01.2022 11:51:15 h
     0 
Marić umesto pravog izvinjenja izvinio se samo pokojnim vojskovođama iz 1. sv. rata, dok je i dalje ostao dosledan svim svojim besprizornim, ali i neistinitim, ocenama JNA i njenih oficira. To što Marić zna, ali zaobilazi, istinu da JNA nije bila paravojska u kojoj komandanti rade po svopjoj volji i nameri, nego regularna detaljno struktuirana organiztacija koja počiva na zakonima subordinacije. Kreni-stani bila je strategija Vrhovnog komandanta(civila).JNA je izvršila sve dobijene zadatke