Glas Javnosti

Milojević: Žuta vozila Pošte Srbije pozitivan signal za opstanak Srba, privođenja naših radnika ne smeju da se događaju

Društvo
Autor: Glas javnosti

Direktor Radne jedinice Pošte Srbije na Kosovu sa sedištem u Gračanici Ivan Milojević izjavio je  da ne bi smele da se dešavaju situacije u kojima se radnici ovog preduzeća privode i da im se stavljaju lisice na ruke zbog nečega što funkcioniše više od 20 godina.

Milojević je ovo rekao povodom jučerašnjeg incidenta kada su pripadnici Kosovske policije na punktu kod Bistričkog mosta zaustavili i priveli vozača i dvojicu radnika Pošte Srbije, koji su prevozili novac iz Trezora u Leposaviću ka Severnoj Mitrovici. On ističe da su žuta vozila Pošte žila kucavica i pozitivan signal za opstanak Srba na Kosovu.

„Bilo je raznih situacija vezanih za Poštu Srbije na Kosovu i Metohije ali je jučerašnja jedan nemio i neprijatan događaj. Naime desilo se to da je zaustavljen transport novca u standardnim obeleženim vozilima Pošte, uz naše radnike koji profesionalno obavljaju svoj posao, a to je transport novca i funkcionisanje srpske Pošte, svi to znaju evo više od 20 godina i to nije ništa novo“, rekao je Milojević za Kosovo onlajn.


Milojević kaže da su službenici Pošte Srbije pušteni nakon više od sedam sati i pošto su objasnili proceduru koja važi i traje godinama, ali mu nije jasno zašto su uopšte zaustavljeni.

„Zašto je zaustavljen, zašto su radnici privedeni, zašto su im stavljene lisice i zašto su držani više od sedam sati? Od prvog trenutka sam bio sa njima i kroz proces ispitivanja, dokazivanja, odakle novac, kuda ide novac... Ponovili smo nešto što oni vrlo dobro znaju a to je da je novac od Republike Srbije, za sve naše građane, ne samo za Srbe, to treba da naglasimo. To je jedan više nego pošten servis gde majke dobijaju novac za svoju decu kroz dečiji dodatak, gde stari i bolesni dobijaju svoje dotacije i davanja, gde zaposleni dobijaju plate. Ako gledamo sa ekonomske strane, bez bilo kakve druge konotacije to je nešto što je svakako značajno, ne samo za Srbe. Svako ko je dobronameran ne treba da na bilo koji način opstruiše, da sprečava i da ne daj Bože to zaustavi, ni sad ni u budućnosti, već da razvija, podrži, što mi sa naše strane, zaposleni i ja kao direktor gledamo da svakog dana unapredimo, da poboljšamo i da imamo nadu za budućnost“, dodaje.

Milojević je pohvalio službenike na carinskom terminalu u Južnoj Mitrovici koji su, navodi, svoj posao obavili profesionalno.

„Carina kao carina je bilo strogo profesionalna, oni znaju za ovu proceduru protoka i prometa novca, od ulaska na Jarinju do svake filijale Pošte širom Kosova i Metohije, za njih samo reči hvale. Istražni policajci iz centralne jedinice u Prištini za visoki ekonomski kriminal su u početku bili sumnjičavi i neprijatni ali su posle spustili loptu kad ih je direktor carine lepo informisao na tečnom albanskom oni su shvatili. Verujem da ih je u međuvremenu kontaktirala i međunarodna zajednica, u toku svih tih sati zadržavanja, sa objašnjenjem da je to nešto što je od vitalnog značaja za srpsku zajednicu na KiM i da to ne smeju da diraju, koja god i čija god bila namera“, kaže Milojević.

Što se očekivanja za naredni period tiče, Milojević kaže da očekuje da se ovakve stvari više ne dešavaju.

„Ne smemo da imamo ovakve situacije, da se ljudima stavljaju lisice, da se privode jer ovo nije od juče već funkcioniše više od 20 godina. Apelujem na centralne vlasti, na međunarodnu zajednicu na KiM da se prosto zna da su žuta vozila Pošte Srbije žila kucavica i pozitivan signal za opstanak Srba na Kosovu i Metohiji“, zaključio je.

Glas javnosti/kosovo-online

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR