Glas Javnosti

MILION EVRA ZA RESPIRATORE: VELIKI NOVAK

Društvo
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković vreme provodi u izolaciji zbog pandemije korona virusa, odakle se oglasio i poručio da je Srbiji donirao 1.000.000 evra za kupovinu respiratora i medicinske opreme.

Takođe, Đoković se zahvalio Kini koja je kroz istoriju često pomagala Srbiju, što čini i danas.

-Želeo bih da se zahvalim ljudima u Srbiji i vlastima. Pokušavali smo da komuniciramo sa svim mogućim stručnjacima medicinskim u Srbiji ali i širom sveta. Oni su nam pomogli da se odlučimo o donaciji, a ona je milion evra za kupovinu respiratora i dodatne medicinske robe- reči su kojim je Đoković počeo obraćanje.

Potom je "mikrofon" preuzela njegova supruga Jelena ispred fondacije Novaka Đokovića i pričala o detaljima.

- Ušli smo u tematiku i problem, zahvaljujući Novakovom imidžu, imali smo pristup ljudima koji imaju iskustva. Razlog zašto se nismo javili jer su informacije bile nestabilne. Non stop se nešto menja, između ostalog, respiratori su najneophodnija oprema. Svi smo nagrnuli na proizvođače, a respiratora nema dovoljno. Cene se kreću od 10.000 do 50.000 evra. Između ostalog iskoristili smo ovu priliku da naučimo nešto. Niko nema konkretno rešenje. Razmišljali smo o doktorima, to su kompleksne mašine, pa smo tražili da to budu mašine koje su već poznate doktorima. Razmišljali smo kako sve da dostavimo, hvala Bogu imamo divne ljude s kojima smo u kontaktu, uspećemo da dostavimo respiratore. Komplikacija postoji, ali uspećemo. Otvorili smo žiro račun u Fondaciji da oni koji mogu da nam pomognu to urade.

 
Najbolji teniser na svetu obećao je kako će se u narednom periodu češće javljati, ali putem svojih naloga na društvenim mrežama gde će pokazivati kako provodi vreme sa porodicom i na taj način motivisati ljude da ostanu kod kuće.

- U narednih nekoliko dana smo planirali da sa decom pravimo neke kućne izazove. To ćemo podeliti sa svima na mrežama. Tako ćemo pokazati kakvim se aktivnostima bavimo. Provodimo kvalitetno vreme sa decom. Ne pamtim da sam imao toliko vezanih nedelja kući od kada sam postao otac, Posvetio sam se nekim stvarima za koje nemam vremena i koje su potisnute i po stranu. Dosta čitanja, fizičkih aktivnosti, uvek može nešto da se radi. Sve ću to podeliti na mrežama.

Posebnu zahvalnost Novak Đoković izrekao je Kini.

- Hvala Kini što je nesebično pomogla Srbiji, ne samo ovog puta već i istorijski uvek su nam pomagali. Njihova pomoć nam puno znači, posebno u vidu medicinske struke. Došli su lekari iz Kine i hvala im iz dubine srca i nacije. Svaka pomoć je dobrodošla, Ono što bih ja podelio sa ljudima i ono što meni pomaže je da se trudimo da što više vremena provedemo u pozitivnom duhu. Gradi se imunitet i tako ćemo izgraditi defanzivu za ovaj virus.

A Đokovići u izolaciji vreme provode čitajući.

 - Slabo smo gledali televiziju ovih dana, ali smo na primer sa klincima dosta čitali njihove knjige i živeli u imaginarnom svetu. Ja čitam Gandijevu autobiografiju, došla sam do dela gde je bila epidemija kuge, karantin je bio uveden. Istorija se ponavlja, možemo od nje puno da naučimo, rekla je Jelena, dok je Novak poručio kako čita Srpski rečnik Radovana Damjanovića jer ga zanima istorija svoje zemlje.

Izvor: Blic Sport

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR