Glas Javnosti

Milijarder kupuje TVITER kompaniju, uskoro se potpisuje ugovor

Društvo
Autor: Glas javnosti

Kompanija Tviter prihvatila je predlog Ilona Maska da kupi društvenu mrežu za 44 milijarde dolara, a očekuje se da će ugovor biti potpisan za nekoliko nedelja.

U pismu kompaniji, Mask je pristao da plati cenu koju je ponudio pre nekoliko meseci pre nego što je pokušao da odustane od kupovine, prenosi N1.

Iznenadni preokret dolazi samo nekoliko nedelja pre nego što su dve strane trebale da pravdu potraže na sudu u Delaveru.

Portparol Tvitera rekao je da je primio pismo i da planira da zaključi posao.

„Primili smo pismo od Maskovh advokata koje su podneli SEC-u. Namera kompanije je da zatvori transakciju po ceni od 54,20 dolara po akciji“, navodi se u saopštenju Tvitera.

Predlog bi mogao da okonča višemesečnu sagu između dve strane koja je uključivala i tužbu koja bi trebalo da se vodi na suđenju u Delaveru kasnije ovog meseca.

– Ovo je jasan znak da je Mask prepoznao da su šanse za pobedu na sudu malo verovatne i da će ovaj posao od 44 milijarde dolara biti završen na ovaj ili onaj način – rekao je Dan Ajvs iz kompanije Vedbuš Sekjuritis.

Vesti da je Mask predložio da se poštuje prvobitni sporazum povećale su deonice kompanije za skoro 13 odsto pre nego što je trgovanje zaustavljeno.

Obustavljeno trgovanje akcijama

Trgovina akcijama kompanije „Tviter“ obustavljena je nakon naglog rasta budući da su se u medijima pojavili izveštaji da će Mask nastaviti sa dogovorom vrednim 44 milijarde dolara za kupovinu kompanije posle višemesečnih pravnih sporova.

Akcije „Tvitera“ skočile su za gotovo 13 odsto na 47,93 dolara pre nego što je trgovina obustavljena na Berzi u NJujorku, koja je kao razlog obustave objavila „vest u očekivanju“.

Obustavom trgovine berze omogućavaju investitorima pauzu kada trgovina postane haotična ili kada kompanija treba da dobije ponudu.

Američki portal „Blumberg“ objavio je da je Mask izneo ponudu u pismu upućenom „Tviteru“.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR