Glas Javnosti

MILENA I GAGA DOBIJAJU TRG NA VRAČARU: Planira se i skulptura ’Obraz uz obraz’ (VIDEO)  

Društvo
Autor: Glas javnosti

Glumci Mileni Dravić i Dragan Nikoliću dobiće trg na Vračaru gde je počela izgradnja platoa koji će imati pet novih stabala, osam parking mesta za bicikle, pet novih klupa i jednu česmu.

Kako se planira trg bi trebalo da krasi skulptura „Obraz uz obraz“, nazvana po kultnom šou-programu koji je vodio ovaj glumački i životni tandem, a koji je režirao Zdravko Šotra.

-Drago mi je da se neko setio Milene i Dragana, to će obradovati mnoge ljude kojima su Milena i Dragan učinili mnogo radosti i zadovoljstva u životu-rekao je Šotra.

Prena njegom rečima još se seća   se kako su ga pre 50 godina zvali kad su hteli da se pravi šou „Obraz uz obraz“.

-Rekao sam da ne umem to da radim, šta ne umeš, uzmi čoveče malo šale, malo plesa… Ispostavilo se da je to jedan od najtežih poslova koje sam radio u životu, ali imao sam Milenu i Dragana, već je to mnogo značilo. Taj neodoljivi šarm koji je zračio iz njih, bio je takav da smo mi od početka osvojili čitavu Jugoslaviju. Zagreb, Ljubljana, Sarajevo, sa svih strana stizale su hvale i to nas je obavezivalo da nastavimo tako i to je bila najveća teškoća, ta obaveza da budemo na nekom nivou, da sačuvamo dobar ukus, dobru meru, a da bude sve duhovito. Da nešto bude duhovito, to je nešto najteže, zato mnogi to izbegavaju- rekao je Šotra, a preneo N1.

Kako reditelj veli najdraže mu je što ima od toga jedan crtež koji je neki karikaturista napravio.

-Ja stojim i držim njihove glave sastavljene obraz uz obraz, da ispadne da sam ja sastavio dve plemenite duše- kaže, dodajući da ima mnogo lepih uspomena.

Seća se da su „dovukli“ svetsku zvezdu, italijansku glumicu Đinu Lolobriđidu.

„Bila je kod Tita na Brionima, vojni avion je vozio, pa je vratio, ovde je bila modna revija. Nekako sam je ubedio da učestvuje u programu ‘Obraz uz obraz’. Onda je želela da vidi, pa je bila iznenađena što je u koloru, kaže pa mi u Italiji još nemamo kolor, a ja kažem mi smo u svemu uvek bili avangarda“, kaže Šotra.

Šotra misli  da danas nema glumaca kao što su bili Milena i Dragan.

-Nemamo, danas ima dobrih glumaca, sjajnih, ali nema osobenih ličnosti. Nekada su postojale, ne samo da je doabr glumac, nego nešto iznad toga, osobena ličnost, to su Milena i Dragan, zato će imati ovaj trg- rekao je on Šotra.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR