Glas Javnosti

Mihajlović osudila nasilni pokušaj upada u Skupštinu: Pozivam sve na odgovornost i ozbiljnost

Društvo
Autor: Glas javnosti

Potpredsednica Vlade Srbije prof. dr Zorana Mihajlović najoštrije je osudila sinoćni nasilni pokušaj upada u Skupštinu. Ona je pozvala sve građane Beograda i Srbije da se pridržavaju i da poštuju sve mere koje je Krizni štab doneo u cilju suzbijanja epidemije korona virusa, jer će samo na taj način sačuvati i sebe i druge.

- Pozivam sve građane na odgovornost i ozbiljnost! Pozivam sve građane da ne pribegavaju bilo kakvom nasilju! Nošenje maski, poštovanje distance i odgovornost za svoje zdravlje i zdravlje drugih jedini je način kako bismo se izborili sa razbuktalom epidemijom korone. Koliko je situacija ozbiljna najviše govori podatak da su gotovo sve bolnice u Beogradu, kao i u drugim gradovima prepune pacijenata obolelih od korone. Molim sve da najozbiljnije shvate situaciju i da neodgovornim ponašanjem ne otežavaju posao lekarima i medicinskom osoblju koji se 24 sata bore za zdravlje naših građana - navodi Mihajlovićeva.

Ona je navela i da svaki pokušaj političke zloupotrebe situacije sa epidemojom neće biti ništa drugo nego kockanje sa zdravljem građana.

- Organizovati bilo kakve političke proteste u vreme kada su nam bolnice prepune zaraženih bio bi vrhunac neodgovnosti. Oni koji pozivaju na mitinge i proteste moraće i da prihvate odgovornost za zdravlje građana koje okupljaju, a bilo bi lepo i da propuste kola Hitne pomoći. Apelujem na građane da ukoliko i žele da iskažu svoje nezadovoljstvo da to čine noseći masku i poštujući distancu, jer je to najbolji način da sačuvaju svoje zdravlje i zdravlje drugih - kaže Mihajlovićeva.

(Izvor: Telegraf.rs)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR