Glas Javnosti

OVAKO RADI ZORANA MIHAJLOVIĆ: Neverovatne slike uništavanja srpske reke zbog mini hidroelektrane! (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Meštani sela Donji Stajevac u čijoj neposrednoj blizini protiče reka Pčinja, u strahu su od ekološke katastrofe nakon izgradnje mini hidroelektrane, a kako kažu svi su zaplašeni da bilo šta kažu.

- Ljudi molimo vas pomozite, ne možemo sami da se branimo, sve je zaplašeno ovde, molimo vas ko Boga - kratki su bili meštani ovog sela u svojoj izjavi.

Prema nezvaničnim informacijama  nepoznati investitori odlučili su da reku Pčinju stave u cevi a meštani su više nego preplašeni. Slike sa lica mesta govore da je srušen i most zbog gradnje minihidroelektrane u mestu Donji Stajevac.

Podsetimo, ministarka Zorana Mihajlović resorna ministarka rudarstva i energetike, pre nekoliko dana izviždana je od meštana Jadra gde se građani bore protiv izgradnje rudnika Rio Tinto.

Ministraka je nakon pisanja Glasa javnosti progovorila i o projektu Jadar. Mihajlović je navela da će sve upoznati sa rezultatima analiza pa će onda građani odlučiti o tome hoćemo li da realizujemo projekat „Jadar“ ili ne.

„Postoji budućnost za nas i za našu decu, unuke, a ta budućnost je zajednički rad na projektima koji donose rast i zdraviju životnu sredinu“, rekla je ona.

Glas javnosti je uputio pet pitanja Mihajlovićevoj nakon dopisa SANU na koji do danas nismo dobili odgovor.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR