Glas Javnosti
posta

MEŠTANI GORNJE GOREVICE NAJAVILI PROTEST: Ne treba nam 'kineski put', NEĆEMO DA ŽIVIMO U PRAŠINI!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Meštani sela Gornja Gorevica u okolini Čačka najavili su protest zbog problema koji im nameću iz gradske vlasti bez ikakve konsultacije sa njima ili alternativnog rešenja.

Da bi se izgradio auto-put koji bi prolazio pored ovog sela potrebno je da se ukloni stari, asfaltiran put. A kako kažu meštani za "Glas javnosti" ako se to desi oni ostaju samo u prašini.

Ono što najviše muči ovaj narod u Gornjoj Gorevici je to što niko od nadležnih iz vlasti nije došao ni da ih obavesti, a kamoli da ponudi rešenje.

Jedno od rešenja je bilo da se napravi novi put, ali se za to, kako kažu meštani "čekaju Kinezi".

- Nećemo da čekamo Kineze da nam naprave put za tri godine. Nama taj auto-put ne smeta, treba da ga naprave, ali ne na našu štetu. Dogovor može da se postigne, ali niko od nadležnih nije došao da se sa nama dogovori, niti da nas obavesti - rekao je za naš portal Dragoslav Krdžić iz Gornje Gorevice.

On je napomenuo da će meštani blokirati saobraćajnicu da bi dobili priliku da pregovaraju sa nadležnima i za ovaj problem nađu kompromisno rešenje.

- Nas taj auto-put ne interesuje, mi od njega nemamo ništa, nit izlazimo na njega, samo želimo da imamo put kakav smo imali do sada i da ne živimo u prašini, odvojeni od svega - zaključio je Krdžić za "Glas javnosti".

Narodni poslanik iz Čačka, Bratislav Bata Jugović rekao je za naš portal da se meštani opravdano bune.

- Većina njih na izborima daje podršku Aleksandru Vučiću. Svesni su da gradonačelnik ne sprovodi tu politiku. To je ono što mene kao narodnog poslanika iz Čačka najviše boli - rekao je Jugović.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR