Glas Javnosti

Meštani Gornje Dobrinje i Pranjana sprečili geološka istraživanja: Nas ne interesuju nikakvi metali, a i da ima i zlato, srebro i dijamanti, ne bi ih iskopavali!

Društvo
Autor: Glas javnosti

Više od 100 ljudi sprečilo je geološka ispitivanja na njivama u selu Gornje Dobrinje kod Požege, a Dobrinjcima su se pridružili i meštani milanovačkog sela Pranjani, rekla je predsednica ekološkog udruženja "Suvoborska greda" Ljiljana Bralović.

Ona je rekla da su meštani primetili trojicu nepoznatih muškaraca, koji su izašli iz džipa i počeli iskopavanja na njivama u selu Gornje Dobrinje.

Prema njenim rečima, „odmah“ se okupilo oko 50 meštana tog sela koji su sprečili dalja iskopavanja, a njima su se pridružili i više desetina meštana sela Pranjani kod Gornjeg Milanovca koje, kako je kazala Bralović, deli samo brdo od Gornje Dobrinje.

Muškarci koji su iskopavali na njivi rekli su okupljenim meštanima da ne traže litijum, već vrše ispitivanja da li na toj zemlji ima plemenitih metala.

"Oni nisu bili najavljeni i ne znamo da su odobrena bilo kakva istraživanja na zemlji u Gornjem Dobrinju i mi smo pozvali policiju, koja je odmah izašla, napravila uviđaj i odvela tu trojicu u policijsku stanicu. Očekujemo da će im oduzeti materijal koji su iskopali sa naše zemlje, jer to pripada nama, a ne njima“, rekla je Bralović.

Ona je ponovila da meštani Pranjana, Gornjeg Dobrinja i okolnih sela neće dozvoliti nikakva iskopavanja na njihovoj zemlji, jer od nje žive i hoće da je i dalje obrađuju.

"Nas ne interesuju nikakvi metali, a i da ima i zlato, srebro i dijamanti, ne bi ih iskopavali, ne damo zemlju, hoćemo da je obrađujemo“, rekla je Bralović.

(Glas javnosti/N1)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR