Glas Javnosti

Medicinska sestra u Novom Sadu vređala tamnoputu studentkinju: “Ma fak ju, blek kravo”! Preti joj oduzimanje licence (VIDEO)

Društvo
Autor: Glas javnosti

Specijalista interne medicine dr Milena Šćekić, zaposlena u Kliničkom centru Vojvodine, na rasnoj osnovi je izvređala studentkinju iz Irske na Medicinskom fakultetu u Novom Sadu. Incident se dogodio u ponedeljak, kada je doktorka u liftu zatekla tamnoputu studentkinju i rekla joj da napusti lift zbog korone.

Nakon što joj je devojka rekla da se već vozila liftom s drugim ljudima i da ne razume zašto mora da iz njega izađe, doktorka joj je na engleskom jeziku rekla: “You go out because corona is now. You go out! F**k you!’”

Nedugo potom u lift je ušla još jedna osoba, a izvređana devojka je doktorku upitala zašto sa njom nema problem.

Doktorka joj je tada rekla: ’”With you I have a problem because you are a black krava.” (Sa tobom imam problem jer si crna krava).

Redakciji Blica je u KC Vojvodine potvrđeno da je na snimku doktorka Milena Šćekić, a rečeno je i da će se ta ustanova uskoro obratiti tim povodom.

Snimak ovog incidenta na društvenim mrežama izazvao je lavinu negativnih komentara uz osuđujuće poruke vezane za rasisitičke izjave jedne doktorke za koje jednostavno nema opravdanja.

Studentkinja iz Irske je trenutno na razmeni studenata u Novom Sadu, a dobila je veliku podršku javnosti koja ponašanje doktorke smatra u najmanju ruku neumesnim i traži reagovanje nadležnih zbog njenih rasističkih izjava.

Oglasio se Medicinski fakultet

Povodom skandaloznog, rasističkog ispada dr Milene Šćekić koja je brutalno izvređala jednu tamnoputu studentkinju iz Irske na novosadskom Medicinskom fakultetu oglasio se i Klinički centar Vojvodine gde je inače zaposlena pomenuta doktorka.

"Povodom snimka nemilog događaja, a koji se desio van prostorija Kliničkog centra Vojvodine, ali u kom je jedan od aktera lekarka zaposlena u ovoj zdravstvenoj ustanovi, Klinički centar Vojvodine ovom prilikom ovakvo njeno ponašanje i način komunikacije ocenjuje kao neprihvatljivo i najoštrije ga osuđuje", saopšteno je "Blicu" iz KCV.

 
Kako navode dalje, Klinički centar Vojvodine, kao poslodavac ove lekarke, a u okviru svojih ovlašćenja će o navedenom slučaju obavestiti nadležnu lekarsku komoru radi ispitivanja etičnosti postupanja ove lekarke, odnosno njene dostojnosti za obavljane lekarske profesije, rečeno je za ’’Blic’’ u Kliničkom centru Vojvodine.

Inače, nadležna lekarska komisija ima ovlašećenje da lekarima, ako se utvrdi da za to ima razloga, oduzme lekarsku licencu, odnosno zabrani dalje obavljanje te profesije, trajno ili privremeno.

(Izvor Blic)

 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR