Glas Javnosti

Matija Bećković: Zapanjuje me elan sa kojim policija kidiše na demonstrante

Društvo
Autor: Glas javnosti

Vidim da ih ima kao cveća i u njima prepoznajem onaj deo naroda koji ne učestvuje na izborima, a kažu da na izbore ne izlazi više od polovine našeg naroda. Ta polovina izgleda nikoga ne interesuje, kaže pesnik i akademik Matija Bećković, govoreći o protestu na ulicama Beograda i drugih gradova u Srbiji.

– Koliko vidim, sada se ovi razni analitičari od njih odriču kao da imaju neku ekvidistancu i od vlasti i od opozicije – zapaža Bećković.

Bećković naglašava da ga “zapanjuje elan sa kojim policija kidiše na demonstrante”.

– Nisam takav elen video ni prema jednom drugom narodu, ni prema dušmaninu. A ne znam koliko tu ima dece samih policajaca. U ime njih, opet, niko ne govori. Niko nije otišao na letovanje. Pun je Beograd. Nije loš onaj predlog o ligeštulima ispred Skupštine. Samo da donesu peškire i tuševe – ističe Bećković.

Primećuje akademik i „repertoar psovki“, za koji kaže da je „nešto najzarđalije iz našeg jezika“.

Osvrnuo se i na mere za borbu sa koronavirusom koje se menjaju iz dana u dan.

– Ne znam zašto te mere, koje se svaki dan objavljuju, ne čitaju spikeri, nego to govore pojedinci u svoje ime. I nije čudo što ih niko ne sluša – kaže Bećković i napominje da mu je, gledajući scene sa demonstracija, najviše bilo žao konja i pasa koji su tu najnedužniji.

A na pitanje da li vidi izlaz iz ove situacije, odgovara: “Kažu da voda uvek nađe put, tako će ga naći i ova bujica”.

(Izvor: Nova S)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR